Hivatalosan is lezárult a Vasas Akadémia felnőtt csapata számára a Tippmix NBI/A Play Off negyeddöntője, lányaink a PEAC-Pécs ellen folytatják a rájátszást.

Mint tegnap este kiderült, szükségessé vált a Vasas Akadémia – Sopron Basket párharc harmadik mérkőzésének lejátszása. Az adminisztrációs hiba miatt a soproni vezetőség egy kedves gesztussal készült, egy-egy szál virággal kért elnézést a játékosoktól a mérkőzés megkezdése előtt.

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ

Tartalékos csapattal álltunk ki a negyeddöntő utolsó párharcára, ráadásul meglévő sérültjeinken kívül Madár Eszti sem volt száz százalékos formában, így Milos Pavlovic neki is csak hat játékpercet engedett. A várakozásoknak megfelelően hamar kézbe vette az irányítást ellenfelünk, 19-0-ás rohammal nyitott megfogyatkozó fiatal csapatunk ellen a Sopron. Egyik oldalon sem volt olyan játékos a mai napon, aki ne lépett volna pályára, ráadásul mindenki szerzett pontot is. A Sopron Basket végül magabiztos játékkal megnyerte a harmadik találkozót is és bejutott az elődöntőbe, ahol az Aluinvent DVTK lesz az ellenfele. Milos Pavlovic lányai az 5-8. helyért folytathatják, mely során a PEAC-Pécs lesz az első rivális.

“A Sopron két vereséget szenvedett idén, egyet a Lyon ellen és egyet ellenünk. Komolyra fordítva a szót, gratulálok nekik. Nem adtak nekünk esélyt tiszta helyzetekre, gondolkodásra sem, megmutatták miért vannak olyan magas szinten. Sok problémánk van a sérülések miatt, nem hiányzott nekünk a mai találkozó. Próbálunk regenerálódni és fókuszálunk a következő ellenfélre. Remélhetőleg jobban tudunk majd a PEAC ellen teljesíteni” – értékelt a mérkőzés végén a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Sopron Basket – Vasas Akadémia 107-35 (32-7, 24-13, 25-8, 26-7)