ZTE NKK – Vasas Akadémia 95-82

NB1/A  4. bajnoki forduló

 

Mérkőzés:

A mérkőzést pontatlanul kezdte a csapatunk és korán átadtuk az irányítást az ellenfélnek. Ennek ellenére az első negyed után kilehet jelentani partiban voltunk és tartottuk a lépést a zalaegerszegi csapattal. Az első negyed végén 23-17-re vezetett a ZTE.

A második negyedben ez a tendencia folytatódott. Végig a hazai együttes vezetett, de tapadtunk ellenfelünkre. A második negyed hajrájáig nagyon közel tudtunk maradni majd az utolsópár percben teljesen szétestünk és ezt ellenfelünk kihasználta ahhoz, hogy magabiztos vezetéssel menjen el a szünetre. A félidő végén 50-34 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott,így nem tudtunk felzárkózni ellenfelünkre. Továbbra is rengeteg pontot kaptunk. A védekezésünk gyengén működött és így habár támadásunk jól működött nem tudtunk közelebb férkőzni. A harmadik negyed végén 74-56 volt az állás.

A negyedik negyedben még megpróbálkoztunk egy utolsó rohammal, hogy sikerüljön izgalmassá tenni a meccset. Ez részben sikerült, hiszen sikerült közelebb jönni egyszer még arra is megvolt a lehetőségünk, hogy 10 pont alá jöjjünk. Végül nem sikerült és így nem forgott veszélyben a ZTE győzelme, de sikerült pozitív benyomást kelteni és egy harcos mérkőzést játszani.

Összegzés:

Már mérkőzések óta sikerül sok helyzetet kialakítani és sok pontot dobni ami nagyon jó. Erősebb csapatok ellen is 70-80 pont között dobunk tehát a támadásunk stabilnak mondható.

Védekezésünk sajnos még nagyon hiányos és sok sebből vérzik. Perifériás védekezésünk nem működik rosszul és kellőképpen agresszív, de ha ezen túljut az ellenfél akkor a kollektív csapatvédekezés és a rotáció nagyon gyengén működik. Ha a közeljövőben ezen tudunk javítani és jobban összeszokni csapatként védekezésben, akkor a jelenlegi agresszivitással sokkal eredményesebbek tudunk majd lenni.

A mérkőzésen nagy pozitívum volt, hogy volt tartásunk és nagyon szépen harcoltunk tovább az ellenfél nagy vezetésének pillanataiban.

 

Pontszerzők:

Demeter 2, Karakasevic 12, Kalu 18, Dúl 4, Farkas 3, Dombai 8, Ambrus 2, Tóth 9, Mérész 11, Böröndy 13

 

Földi Attila

2017-10-15