Magabiztos, 68-99-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia a PINKK Pécsi 424 otthonában. Már a találkozó elején sikerült érvényesíteni az akaratunkat, előnyünket pedig végig sikerült megtartani. 

Agresszívan vágtunk neki az összecsapásnak, Schaquilla Nunn találatát követően támadásban és védekezésben is jól teljesítettünk. Olyannyira, hogy három perc játékot követően már 10 pontos volt az előnyünk. Nem dőltek azonban hátra lányaink, Madár Eszti duplája után már 5-20-ra módosult az állás. Ez volt az a pont, amikor magukra találtak a hazaiak. Kovács vezérletével hat pontot lefaragott hátrányából a PINKK, kiegyenlítettebb küzdelem következett. Zivaljevic kettő plusz egyével tíz pont alá zárkózott ellenfelünk, az első negyed utolsó találatát azonban Katrina Pardee jegyezte, aki egy triplával újra kétszámjegyűre változtatta a különbséget. Lendületünket nem törte meg sem a rövid szünet, sem Zsilinszky két hárompontosa. Agresszív védekezésünknek és letámadásunknak köszönhetően szinte csak mi szereztünk pontot, támadójátékunk pedig legalább annyira volt jó, mint védelmünk. Tóth Orsi és Smailbegovic Nadia mellett Katrina Pardee is kivette részét a pontgyártásból, légiósunk ráadásul kíméletlen hatékonysággal szórta a triplákat. Fokozatosan nyílt az olló, aminek köszönhetően Milos Pavlovic tanítványai félidőre 22 pontos előnyre tettek szert.

Tenyér találatát követően újra kezünkbe vettük az irányítást, letámadásunknak köszönhetően nem hagytuk érvényesülni ellenfelünket, cserébe sorra záporoztak a Vasas pontok. Madár Eszti dupláját követően labdát is tudott szerezni, majd kiosztotta Pardee-nak, aki továbbra is megállíthatatlannak tűnt. Szemet gyönyörködtető volt az, amit lányaink csináltak, egyetlen labdára voltunk attól, hogy negyven pontos különbséget mutasson az eredményjelző. Az első ilyen 29-67-nél volt, ekkor Zsilinszky parancsolt megálljt, 34-73-nál pedig Kovács avatkozott közbe. Eredménytől függetlenül a pályán is Milos Pavlovic lányai domináltak, vezetőedzőnk ezért már a harmadik negyedben bővítette a rotációt. Van Rijs Luca és Dóra is lehetőséget kapott, előbbi kilenc, utóbbi négy és fél percet tölthetett a pályán. Az utolsó negyedben a csapatok legnagyobb ellensége az óra volt, hiszen a győztes kiléte már nem volt kérdés. A Vasas szurkolóit már csak egy dolog foglalkoztatta, hogy vajon megszerzi e csapatunk a 100 pontot. A bűvös szám nem lett meg, de a Vasas Akadémia megszerezte zsinórban harmadik győzelmét, amivel életben maradt Milos Pavlovic öt meccses veretlenségi célkitűzése.

PINKK Pécsi 424 – Vasas Akadémia 68-99 (18-29, 9-20, 18-21, 23-22)