Kadett/B csapatunk a második selejtezőre Zalaegerszegre utazott, ahol egy nap két mérkőzés is várt a lányokra. Magabiztosan vágtunk bele a szombati kihívásokba, nagyon kevés hiányzott, hogy veretlen hétvégét zárjanak Diósadi Deák Éva tanítványai.

„Nagyon jó első negyedet játszottunk a Darazsak ellen. Jól védekeztünk, amiből gyors és eredményes támadásokat tudtunk indítani. A második negyedtől sajnos felpuhult a védelmünk. Könnyű kosarakat kaptunk, amivel felhoztuk az ellenfelünket. A mérkőzés pozitívuma volt, hogy nyerni tudtunk, mindenki pályára tudott lépni, és három játékosunk is 10 pont és 10 IBM fölé került – Kendelényi Luca (26 IBM, 6 lepattanó, 4 szerzett labda), Czirkos Panka (22 IBM, 5 lepattanó, 3 szerzett labda), Ábrahám Emma (12 IBM. 5 lepattanó). A mérkőzés negatívuma pedig a sok kapott pont és az, hogy az ellenfélnek is volt három játékosa, aki 10 pont fölött dobott. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia/B – Darazsak Sportakadémia/D 75-58 (18-9, 23-17, 16-19, 18-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Mayr L. 9, Czirkos P. 18, Kendelényi L. 14, Ábrahám E.10, Csercsa E. 9, Szabó E. 2, Bartos D. 5, Dúl F. 6, Fodor J., Kaszás L., Marton O.
Darazsak Sportakadémia/D: Herczeg F., Novotnik B. 13/3, Sipőcz D. 4, Janka L., Zsolnai O. 25/6, Szabó R. 12, Ordasi E. 2, Fábiánkovics B. 2

„Sajnos nagyon indiszponáltan kezdtük a mérkőzést a házigazda ellen. Védő oldalon kihullottak a kezünkből a lepattanó labdák, nem tudtuk megfogni az ellenfél góldobóját, és nem tudtunk pontot dobni az első negyed második felében. A második félidőben feljavult a védekezésünk és a támadójátékunk, vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, de a végjátékra elfáradtunk. Az utolsó percekben buta hibákat vétettünk, ellenfelünk viszont nagyobb lelkesedéssel és kevesebb hibával játszott, amivel megnyerte a mérkőzést. Dicséretet érdemel Czirkos Panka (17 IBM, 6 lepattanó, 4 szerzett labda) gólerős támadójátékáért, Bartos Dorottya kiváló védekezéséért. A mérkőzés pozitívuma volt még, hogy Kendelényi Luca a második félidőre át tudott lépni a saját árnyékán, feljavult lepattanóban és pontszerzésben is, valamint Fodor Janka energikus játékkal jól szállt be a második félidőben. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez” – értékelt Diósadi Deák Éva.

Zalaegerszegi KTE – Vasas Akadémia/B 50-47 (17-11, 10-7, 6-17, 17-12)
Pontszerzők:
Zalaegerszegi KTE: Szakonyi -Nagy V., Varga R. 2, Molnár H. 10/3, Péterfi A. 2, Óházy J. 28/3, Csere: Horváth R. Martonics L. 2, Jagodics L. 6, Kiss V.
Vasas Akadémia/B: Mayr L., Czirkos P. 24/3, Kendelényi L. 9, Ábrahám E.4, Csercsa E. 5, Csere: Szabó E., Bartos D. 1, Dúl F., Fodor J. 4