A csütörtöki kadett bajnokit követően U16-os csapatunk a junior bajnokságban is megmutathatta mire képes. Hatalmasat küzdöttek lányaink hazai pályán a Zsíros Akadémia ellen, aminek meg is lett a gyümölcse.

„A Zsíros Akadémia elleni visszavágón sokkal összeszedettebben játszottunk, mint az előző mérkőzésen. A lányok koncentráltan, nagy figyelemmel igyekeztek megvalósítani azokat a taktikai megoldásokat, amiket az edzéseken gyakoroltunk. Persze voltak hibáink, de dicséret illeti a csapatot a mutatott játékért egy ilyen erős ellenfél ellen, mint a Zsíros Akadémia. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a negyedik negyed második felében sikerült bebiztosítanunk a győzelmet. Minden játékos próbálta a maximumot nyújtani és csapatként segíteni egymást. Sokat léptünk előre a feladataink elvégzésében, és köszönet az erős ellenfélnek, mert jól körvonalazódtak a hibáink, amiken a jövőben dolgoznunk kell. Védekezésben kiemelném a csapatot, mezőnymunkában pedig Van Rijs Lucát, Aho Tyrát és Tóbel Líviát. Statisztikai mutatókban 10 IBM fölött teljesített Antal Fanni (14 IBM, 7 lepattanó), Aho Tyra (10 IBM, 5 lepattanó, 3 kiharcolt fault, 5 szerzett labda, 5 gólpassz), Villányi Diána (10 IBM, 8 lepattanó, 4 kiharcolt fault), és kiemelkedő még Kádár Orsolya 10 lepattanója. Gratulálok lányok, ezen az úton kell tovább mennünk” – értékelt a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia/B – Zsíros Akadémia Kőbánya 57-51 (14-10, 11-14, 13-16, 19-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Aho Tyra 9/3, Van Rijs Luca 12/6, Tóbel Lívia 10/3, Villányi Diána 8, Antal Fanni 7/3, Csere: Sztraka Bíborka, Kádár Orsolya 4, Szilágyi Ágnes 2,Örsi Kata, Hámori Bernadett, Záboji Tita 5/3, Király Alexandra
Zsíros Akadémia Kőbánya: Tatár Hanna 4, Oberfrank L. 2, Tar Cs. 9, Horváth L. 12, Kutrik Dóra 7/3, Csere: Gallyas A. 13/6, Turi E. 4, Tálas L.