A hétvégén Mosonmagyaróváron került megrendezésre a VIII. Fűzy Ákos- Tapodi Péter Emléktorna, amire a Vasas Akadémia U18-as csapata is meghívást kapott. Lányaink a Széchenyi Kosárlabda Akadémia és a BEAC Újbuda ellen léptek pályára.

“A BEAC elleni találkozó elején sokat hibáztunk, kellett néhány perc, hogy megtaláljuk a ritmust. Ezt követően azonban jól működött a védekezésünk és támadójátékunk is. Mivel nem volt még sok alkalmunk mérkőzést játszani a felkészülés során, a védekezésre fektettük a legnagyobb hangsúlyt, hiszen ezen a területen kell a legtöbbet fejlődnünk. Támadásban többször hibáztunk, de a szezon elején ez még várható volt. Összességében elégedettek lehetünk, külön dicséretet érdemel pályán nyújtott teljesítményéért két centerünk, Kádár Orsi és Örsi Kata” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 43-82 (12-18, 12-20, 14-21, 5-23)
Pontszerzők:
BEAC Újbuda: Szenaszt Sz. 5, Kis D. 3, Vita A. 5, Bodnár V. 7, Bencsik L. 1, Sellei L., Tóth Z. 2, Jármay A. 2, Záboji T. 4, Telek N. 8, Jelinek R. 8, Grets D. 7
Vasas Akadémia: Bartos B. 8, Van Rijs L. 8, Kádár O. 15, Van Rijs D. 8, Gelei K. 8, Aho T. 6, Örsi K. 11, Ulrich Z. 5, Hámori B. 4, Tóbel L. 9, Szilvássy L.

“Második találkozónkon tovább tudtuk gyakorolni játékunkat, védő- és támadófeladatokat is kaptak a lányok. Igyekeztünk pontosabban végigjátszani a figurákat és figyelni a kommunikációra a pályán. Az előző meccshez képest több szép megoldást láthattunk, azonban voltak még elemek, amiket pontosítani kell majd edzésen. Külön öröm, hogy minden játékos betalált, még az újonnan érkező Szilvássy Lilla is hozzá tudott adni 6 pontot a győzelemhez. Van Rijs Luca, Gelei Karola és Hámori Betti érdemel továbbá dicséretet” – értékelt Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – SZKA Győr 91-24 (21-5, 20-10, 28-6, 22-3)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Bartos B. 3, Van Rijs L. 14, Kádár O. 10, Van Rijs D. 10, Gelei K. 10, Aho T. 7, Örsi K. 13, Ulrich Z. 2, Hámori B. 9, Tóbel L. 7, Szilvássy L. 6
SZKA Győr: Szabó L., Sághi K. 5, Oláh Sz., Ferenczi K. 4, Geleta F. 4, Zokics L. 2, Holló E.2, Mihály E., Mihály P. 7