A Vasas Akadémia kadett/B csapata is veretlenül zárta saját korosztályában az alapszakaszt. Lányaink a Darazsak Sportakadémia/B ellen zsebelték be utolsó győzelmüket, amivel javították az előző napi junior regionális vereségüket.

“Ezzel az egyszerre jó és hasznos, de mindenképpen nehéz mérkőzéssel zártuk az alapszakaszt, melyben ember, zóna és vegyes védekezés ellen is játszottak a lányok. Az eredmény alakulásán is látszik, hogy voltak jobb és szörnyűbb pillanataink is. A szép megoldásokat buta védekezési vagy támadásbeli hibák követték. Ha pusztán a statisztikát nézzük, akkor a győzelmet a végre 80% feletti büntetőzésnek és a 14 egységgel megnyert lepattanózásnak köszönhetjük. Gratulálok az egész csapatnak a veretlen alapszakaszhoz, és köszönjük a mai mérkőzést az ellenfélnek” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

Darazsak Sportakadémia/B – Vasas Akadémia/B 58-66 (9-20,18-17,12-16,19-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kohán P. 2, Herzog B. 2, Édes L. 3, Benyovszki P. 10, Igaz E. 4, Kálmán L. 4, Masier S. 14, Rubint Á. 10, Kemény Sz. 17, Halász L.

“Régen játszottak a lányok ilyen összeállításban, sokszor nehezen találták az összhangot, de ez nem lehet indok arra a kényelmes játékra, amit produkált a csapat. Agresszív-megelőző védekezés helyett puha-reagáló védekezésünk volt, a támadásokat pedig lassan és pontatlanul vezettük. Ez a bajnokság egy olyan terep a lányoknak, ahol meg tudják mutatni, hogy mit is tudnak valójában. Szerintem ennél jóval többet, de fejben kell mindenkinek úgy érkezni a mérkőzésre, hogy maximumot tudja nyújtani. Mint látjuk, a kevesebb nem elég” – értékelt Kertész Dávid.

BEAC Újbuda KA/B – Vasas Akadémia/C 78-47 (16-16,23-12,25-9,15-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/C: Kohán P., Herzog B. 6, Ulrich Z. 9, Hruby L. 2, Édes L. 4, Benyovszki P. 4, Rubint Á. 8, Szabó F. 2, Halász L. 8