A kiemelt junior bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén várt ránk még egy próbatétel, hiszen a második helyezett Szekszárd látogatott Pasarétre. Nem volt könnyű dolgunk, azonban magabiztosan vettük az újabb akadályt, így vereség nélkül várhatjuk a folytatást.

Újra egy erősebb ellenféllel kellett szembenézni, a legutóbbi találkozóhoz képest ráadásul kiegészült a Szekszárd. Nem ment minden a megbeszéltek szerint, az első negyedben volt öt, a másodikban hét eladott labdánk, amivel rengeteg lehetőséget és pontot adtunk át ellenfelünknek. Védekezésben pontatlanok voltunk, támadásban pedig nem mindig sikerült lejátszani a begyakorolt figurákat. Ennek eredménye, hogy a félidőre csupán négy pontos előnnyel mehettünk pihenni. A szünet után teljesen más arcunkat mutattuk, keményen védekeztünk, amiből sok gyorsindítás született, ráadásul okosabb, hatékonyabb volt a támadójátékunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy ebben a szakaszban tizenegy eladott labdára kényszerítettük a Szekszárdot. Az utolsó negyedben sem lehetett panasz a hozzáállásra, a mélyebb rotáció ellenére is keményen küzdött a csapat. Minden játékost dicséret illet ezért a mai mérkőzés után, ám külön köszönet Mudra Viola (13 IBM, 18 pont), Salamon Zsófia (18 IBM, 12 pont), Madár Eszter (28 IBM, 16 pont, 17 lepattanó) és Kun Rita (20 IBM, 8 pont, 9 szerzett labda) alázatos munkájáért. Gratulálok a lányoknak, ezzel a győzelemmel 10-0-val zártuk az alapszakaszt” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – Atomerőmű-KSC Szekszárd 74-48 (19-15, 12-12, 19-8, 24-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Vígh B., Dúl T. 4, Siklós D. 18, Mudra V. 18, Altmann A. 3, Kuncz P. 4, Lőrinczy-Csomós P. 2, Salamon Zs. 12, Nagy L., Kun R. 8, Szerencsés T. 3, Madár E. 16
Atomerőmű-KSC Szekszárd: Andi H. 3, Renczes R. 8, Sámóczi Zs., Istókovics A. 2, Miklós M. 15, Horváth D. 6, Haag P., Pop A. 8, Holcz R. 6, Sinka N.