Nagyon hosszú kihagyás után tudtak újra részt venni a Vasas Bolhák a gyerek bajnokságban. A kihagyást követően azonban az utolsó fordulóra azonban szinte teljes csapattal érkeztünk, aminek meg is lett az eredménye.

“Az első mérkőzésen látszott, hogy a lányok a vírushelyzet miatt nagyon sokat hagytak ki, és az elmúlt időszakban kevés lehetőségük volt mérkőzésen megmutatni tudásukat. Támadásban rengeteg hibát vétettünk. Számtalan eladott labda, pontatlan átadás, és rosszul kezelt labda “színesítette” játékunkat. A gyerekek igyekeztek a kért feladatokat végrehajtani, ami miatt dicséret illeti őket. A védekezés sokkal jobb volt, mint a támadójáték. A kemény védekezésünknek és aktív lepattanózásunknak köszönhetően sok labdát szereztünk. Győzelmünk nem forgott veszélyben, de a játék képén lehetett még mit javítani” – mondta a csapat edzője, Pálvölgyi Anett.

Vasas Bolhák – Ziccer Tigrisek 55 – 41 (13-4, 10-10, 20-9, 4-6)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Marton Szilvi 10, Radácsi-Josey Írisz 7, Bogdán Fanni 7, Bodnár Sára 7, Mayr Jana 5, Éber Janka 5, Béres Nagy Szofi 4, Hollai Laura 3, Balás Piri Kata 2, Zeibig Emma 2, Pátzay Saci 2, Kövesdi Lujzi 1

“A két mérkőzés között átbeszéltük a hibákat, hogy min kell javítani, és mire kell odafigyelni. A hibajavítás meghozta gyümölcsét. A gyerekek álomszerű támadójátékot produkáltak. A védekezést követően gyors és precíz sok passzos labdafelhozatal után gyönyörű támadásokat vezettek. A lányok nagyon szépen használták a tanult játékelemeket. A megindulások után, pontos passzokkal találták meg az üresen lévő társaikat. Magasembereink palánk alatti munkája kiemelkedő volt. Külön szeretném kiemelni Béres-Nagy Szofit, aki a szezon legjobb játékát mutatta. Bátran agresszívan, és okosan játszott, de ez elmondható minden játékosról. A sok nehézség ellenére az utolsó meccsünk nagyon jól sikerült. A lányok játékukkal feltették megkoronázták a szezont, hiszen – igaz jópár fordulóra nem tudtunk kiállni – az egész szezonban veretlenek maradtunk. Büszke vagyok a csapatra és köszönöm nekik az egész éves munkájukat” – értékelt Pálvölgyi Anett.

Zsíros Akadémia Kőbánya/B – Vasas Bolhák 32 – 83 (9-22, 9-28, 4-12, 10-21)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Béres-Nagy Szofi 21, Marton Szilvi 13, Bodnár Sára 8, Bogdán Fanni 8, Kövesdi Lujzi 6, Radácsi-Josey Írisz 6, Éber Janka 6, Mayr Jana 5, Zeibig Emma 5, Pátzay Saci 4, Hollai Laura 1, Balás-Piri Kata