Serdülő/A csapatunk a hétvégén Pécsre látogatott, ahol kétmeccses felkészülési tornán vett részt. Farkas Fanni tanítványai az NKA Pécs és a DVTK ellen léptek pályára. Az első mérkőzést magabiztosan, a másodikat egy utolsó másodperces hármassal sikerült megnyerni, így veretlenül térhettek haza lányaink.

„Nagyon örülök neki, hogy a hosszú utazás és korai kelés ellenére jól tudtuk elkezdeni a mérkőzést. Kemény védekezéssel és szép játékokkal már az első negyedben jelentős előnyt tudtunk kialakítani Dorcsi és Léda vezetésével. A második negyedben ugyan meggyűlt a bajunk a védekezéssel, de ezt ellensúlyozni tudtuk lendületes támadásokkal, Mici szép betöréseinek köszönhetően minden kosárra rögtön tudtunk válaszolni. A félidő után egyel nagyobb fokozatra kapcsoltak a pécsiek, agresszívabban kezdtek védekezni, amitől picit megtorpantak a lányok, de egy gyors időkérést követően sikerült rendezni sorainkat és tovább növelni az első félidőben kialakított különbséget. Az utolsó negyedben sajnos a szívünk a kispadon maradt, előre elkönyveltük a győzelmet és elfelejtettünk küzdeni, amit a pécsi lányok labdaszerzésekkel és gyors kosarakkal büntettek. Szerencsére a 30 perc alatt kivívott különbség kitartott a meccs végéig, így győztesen hagyhattuk el a pályát. Gratulálok a lányoknak az első három negyedben nyújtott teljesítményükért, dolgozunk tovább, hogy a jövő heti fordulóban a negyedik negyed is ugyan olyan lendületes és kemény legyen mint az azt megelőzők” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

NKA Pécs U14 – Vasas Akadémia 68-80 (9-20, 22-26, 14-21, 23-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Szabó Mici 19, Bori Liza 14, Bartos Dorottya 11, Kárpáthegyi Léda 10, Puskás Lili 8, Galavits Lili 6, Mayr Lara 5, Ács-Sánta Kata 4, Csercsa Eszti 3, Szabó Noncsi, Mátrahegyi Flóra, Polt Gréti

„A második meccsen a fáradtság ellenére nagyon szépen játszottak a lányok. Gyönyörű támadásokkal, betörés-kiosztásokkal sok helyzetet tudtunk kialakítani. Sajnos a meccs elején nem koncentráltunk eléggé a pontos befejezésekre, illetve rendre elmaradtak a kizárások. Amint ezekben a paraméterekben fel tudtunk javulni, rögtön fel tudtuk venni a versenyt ellenfelünkkel és nagyon jó meccset tudtunk játszatni. A meccs fénypontja kétség kívül Léda győzelmet erő utolsó másodperces hármasa volt, ami feltette a pontot a lányok egész napos kiváló teljesítményére. Léda mellett szeretném még kiemelni Mici határozott és tudatos támadásait, Lili lepattanóit, Noncsi szuper védekezését, illetve Eszti bátor és ponterős játékát” – értékelt Farkas Fanni.

Vasas Akadémia – DVTK 57-56 (13-18, 21-14, 7-11, 16-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Csercsa Eszti 12, Puskás Lili 11, Kárpáthegyi Léda 8, Mayr Lara 5, Bartos Dorcsi 5, Galavits Lili 5, Szabó Mici 4, Mátrahegyi Flóra 3, Szabó Noncsi 2, Ács-Sánta Kata 2, Polt Gréti