Hétvégén hazai pályán játszottuk a serdülő főtábla második selejtezőjét, ahol a Csata DSE, a Soproni Darazsak Akadémia és az Atomerőmű KSC Szekszárd voltak az ellenfeleink. Emberfeletti teljesítménnyel lányaink mindhárom mérkőzésüket behúzták, így veretlenül zárták a hazai rendezésű selejtezőt.

“Álmosan és enerváltan kezdtük a forduló első meccsét, puhán és figyelmetlenül védekeztünk, ellenfelünk pedig extrán dobott távolról, így hét pontos hátrányba kerültünk az első negyed után. A második ötösünk nagyobb sebességre kapcsolt, labdákat szerzett és könnyű kosarakkal elkezdte ledolgozni a hátrányt. A lepattanókért és a szabad labdákért nem harcoltuk eléggé, második esélyből kaptuk a pontjaink felét, de így is két pontra zárkóztunk a félidőre. A szünetben szerencsére felébredtek a lányok és a harmadik negyedben megmutatták igazi arcukat. Harcoltak, vetődtek minden labdáért, agresszívan védekeztek egész pályán és 26-17-re nyerték a negyedet. Ezt a különbséget sikerült a mérkőzés végéig megtartani, de nagy tanulsága a meccsnek, hogy az első pillanattól kezdve mindenkinek koncentráltan és motiváltan kell pályára lépnie, akár reggel, akár este kezdődik egy mérkőzés. Gratulálok a csapatnak a második és a harmadik negyedben nyújtott koncentrált és harcos játékához. Négy játékosunk is 10 IBM pont felett teljesített, szeretném kiemelni Láng-Miticzky Blanka (22 IBM, 20 pont, 7 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 4 assziszt), Rátkai Eszti ( 13 IBM, 17/6 pont, 4 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 4 szerzett labda és 3 assziszt ) és László Réka ( 13 IBM, 9/3 pont, 4 kiharcolt fault, 4 szerzett labda, 2 assziszt) agilis mezőnymunkáját, valamint Kálmán Liza ( 11 IBM, 8 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda) hasznos játékát” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia – Csata DSE 68-61 (14-21, 18-13, 26-17, 10-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky Blanka 20, Rátkai Eszter 17/6, László Réka 9/3, Kálmán Liza 8, Kemény Szófia 4, Hruby Laura 3, Igaz Eszter 3, Duka Lili 2, Benyovszki Petra 2, Molnár Fruzsina, Herzog Bora, Halász Luca.
Csata DSE: Gábor L. 14, Vladár R. 14/3, Arnóczki S. 12/6, Toman R. 9/3, Szanyi S. 7/3, Ihring O. 3/3, Halmy P. 2

“Második szombati meccsünket hatalmas lendülettel kezdtük, igaz nem kaptunk akkora ellenállást a szekszárdi lányoktól, mint a reggeli mérkőzésen. Már az első negyed végére 19 pontos előnyt szereztünk, amit minden negyedben tovább tudtunk növelni. Váltogattuk a labdás kettő-kettő védést, valamint az egész illetve félpályás védekezést. Gyakoroltuk a befutások illetve a passzsávok védését, nagyon hasznos mérkőzés volt a csapatnak. Remek mezőnymunkájáért szeretném kiemelni Igaz Esztert (20 IBM, 10 pont, 10 lepattanó, 3 kiharcolt fault) és László Rékát (13 IBM, 12 pont, 3 lepattanó, 3 kiharcolt fault)” – mondta Eördögh Edit.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 36-70 (6-25, 10-16, 10-18, 10-11)
Pontszerzők:
KSC Szekszárd: Szűcs G. 10, Piukovits D. 8, Subitic M. 5/3, Doszpot A. 4, Ágoston Cs. 4, Baka N. 3/3, Szabó Z. 2.
Vasas Akadémia: Rátkai Eszter 14/6, László Réka 12, Igaz Eszter 10, Duka Lili 10, Szabó Flóra 7, Láng-Miticzky Blanka 6, Herzog Bora 4, Kálmán Liza 2, Hruby Laura 2, Halász Luca 2, Édes Luca 1, Molnár Fruzsina

“A soproni csapattal három héten belül most játszottunk harmadszor, mindegyik mérkőzés nagyon izgalmas és színvonalas volt. Az első félidőben abszolút a mi akaratunk érvényesült, remek egyéni és csapat védekezéssel a soproni csapat ponterős játékosait ki tudtuk venni a játékból és 29-18-ra vezettünk a félidőben úgy, hogy a lepattanóharcot elveszítettük. A félidőben felhívtam a lányok figyelmét arra, hogy nincs még vége a mérkőzésnek, húsz percig még koncentráltan és agresszívan kell védekezni, a lepattanókért és szabad labdákért harcolni kell, mert a soproni lányok mindent meg fognak tenni, hogy felzárkózzanak és megnyerjék a mérkőzést. Hosszú hajrát nyitott ellenfelünk és amiket a félidőben átbeszéltünk, szinte semmit sem sikerült megvalósítani. Sok cserével játszottunk, de sajnos nem mindenki élt a lehetőséggel, saját feladatát (kizárás, lepattanóért és szabad labdáért elvetődni) nem sikerült teljesíteni, és 25-13-ra buktuk a negyedet, amivel a soproniak egy ponttal átvették a vezetést. Szerencsére nem estünk össze az utolsó negyedre, csak ismét saját magunknak tettük nehézzé és izgalmassá a végjátékot. Sajnos a belső poszton most nem igazán tudtunk hatékonyak lenni sem támadásban sem védekezésben, a lepattanókat is ellenfelünk szedte harcosabban és keményebben. Ismét voltak remek teljesítmények, Rátkai Eszter (24 IBM, 24/3 pont, 6 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 5 assziszt), Láng-Miticzky Blanka (10 IBM, 10 pont, 4 kiharcolt fault, 2 assziszt) Duka Lili (11 IBM, 10 pont, 9 lepattanó, 2 szerzett labda) és Kálmán Liza (12 IBM, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 2 assziszt) mezőnymunkában és pontokban, Igaz Eszter és Hruby Laura nagyszerű védekezésével nőtt a mezőny fölé” – nyilatkozott Eördögh Edit.

Vasas Akadémia – Soproni Darazsak Akadémia 59-49 (15-7, 14-11, 13-25, 17-6)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Rátkai Eszter 24/3, Duka Lili 10, Láng-Miticzky Blanka 10, Hruby Laura 5, Kálmán Liza 4, László Réka 4, Igaz Eszter 2, Molnár Fruzsina, Benyovszki Petra, Herzog Bora, Kemény Szófia, Halász Luca
Soproni Darazsak Akadémia: Szabó R. 13/9, Kókai P. 8, Vasi H. 8, Jancsó A. 6, Egresits R. 6/6, Hawkins A. 4, Cser P. 2, Bauer Z. 2

“Gratulálok a csapatnak a három győzelemhez és az egyre nagyobb periódusokban mutatott harcos és pontos játékához, de mindenkitől picivel több koncentrációt és fegyelmet kérek a következő mérkőzéseken, hogy amit az időkéréseknél vagy az öltözőben megbeszélünk, a saját feladatát mindenki maximálisan igyekezzen megcsinálni” – értékelt Eördögh Edit.