Szeptember 13 és 14 között a Vasas Akadémia felnőtt csapata Boszniában tartózkodott, ahol a bosnyák bajnok, a ZKK Banovici meghívására két felkészülési mérkőzést is játszottak Földi Attila lányai. Az NBI/A-ban szereplő csapatunk felkészülésének korai szakaszában járunk még, azonban biztató, hogy mindét mérkőzés után győztesen hagyhattuk el a pályát.

„Kalandos úton sikerült megérkeznünk pénteken a boszniai Banovici kisvárosba, ahol folytattuk felkészülésünket a helyi csapattal, mely hazája bajnoka. A határon történt fennakadásaink miatt a tervezettnél később érkeztünk meg a helyszínre és az egész napos rohanás meg is látszódott az első mérkőzésen, ahol nagyon jellemző volt ránk a hullámzó és kaotikus játék. A meccs nagy részében vezetett csapatunk, a végén mégis átvették a hazaiak az irányítást, így szoros végjáték következett, amit végül Bach Bogi zsinórban öt szerzett pontjával sikerült megnyerni” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

ZKK Banovici – Vasas Akadémia 81-83
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Bach 11, Tóth 6, Vukov 4, Taylor 19, Frasier 11, Budácsik 12, Madár 2, Smailbegovic 3, Szerencsés 2, Hizsnyik 2, Böröndy 11„A második napon már egy teljesen más képét mutatta a csapat. Kipihentük magunkat és egy kis csapatprogram után, átbeszélve az előző nap hibáit sikerült egy sokkal jobb teljesítményt felmutatni” – mondta Földi Attila.

ZKK Banovici – Vasas Akadémia 63-91
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Bach 9, Tóth 4, Karlóczai 9, Taylor 14, Frasier 18, Budácsik 13, Vukov 12, Böröndy 4, Madár 2, Smailbegovic 5

„Nagyon az utunk elején járunk és még sok időre lesz szükségünk, hogy azt a képet mutassuk amit szeretnénk. ezek a mérkőzések arra jók, hogy kicsit szokjunk össze és lássuk ki mire képes. Mindenféleképpen hasznos volt számunkra ez a túra és köszönjük a hazai csapatnak a meghívást” – értékelt Földi Attila.