Vasárnap rendezték a Kőbányai Torna harmadik fordulóját, melyen a Vasas Amazonok a Pannónia/A, valamint a Csípős Darazsak ellen léptek pályára. Szoros küzdelmet hozott mindkét találkozó, lányaink azonban nem találtak legyőzőre, hibátlanul zárták a hétvégét.

„Az előző fordulón nagyobb vereséget szenvedtük ettől a két csapattól, így szerettünk volna revansot venni. A héten készültünk a mérkőzésekre és emellett Deák Zsófi is a segítségünkre volt. A hátán vitte a csapatot mind a pályán, mind a padon. A lányoktól nagyon szép passzokat és dobásokat láttunk. Az alapvonali és oldalvonali bedobásokat már többször sikerült kosárral befejezni. Szoros mérkőzést játszottunk, de a lányoknak sikerült felül kerekedniük és így megnyertük a mérkőzést” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – Pannónia/A 46-38 (10-10, 8+4-8+5, 12-7, 12-8)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Deák Zsófi 13, Jakó-Szalai Zita 10, Örsi Anna 6, Horváth Csilla 4, Dávid Léna 5, Kuntzl Anna 3, Tapodi Sári 2, Klemencsics Sára 1, Péter Zsófi, Antal Liza, Sárga Emese

„Kisebb szünettel játszottuk a második mérkőzést egy lány csapat ellen. A félidei büntető dobásoknál 11/7-et sikerült értékesíteni. Nagyon szoros és harcias mérkőzés lett belőle, így a harmadik negyed végére 2 pont különbséggel kezdtük az utolsó játékrészt. A szoros állást látva a lányok felszívták magukat, így két győztes mérkőzéssel tudtuk zárni a napot. Külön öröm volt látni, hogy mindenkinek volt helyzete és bátran elindult a kosár fele, de Örsi Annát kiemelném a palánk alatti munkája miatt” – értékelt Mecséri Alexandra.

Csípős Darazsak – Vasas Amazonok 41-46 (6-10, 9+4-14+7, 11-1, 11-13)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jakó-Szalai Zita 11, Örsi Anna 11, Dávid Léna 8, Deák Zsófi 7, Horváth Csilla 4, Tapodi Sári 2, Klemencsics Sára 1, Kuntzl Anna 1, Antal Liza 1, Péter Zsófi, Sárga Emese