Várható volt, hogy a szeret ünnepe közeledte ellenére óriási csata lesz a pályán. A két csapat fej-fej mellett állt az első két negyedet követően, a nagyszünetet követően azonban a BEAC tíz pont fölött előnyre tett szert, amit rengeteg próbálkozás ellenére sem sikerült ledolgoznunk.

Idegesen kezdtek a csapatok, az első kosár közel két perc után született Dombai Réka jóvoltából. Jól működött a védekezésünk az első perctől kezdve, melynek köszönhetően első kosarunkat több, mint három perc után kaptuk. A negyed felénél 9-2-es állásnál Balogh Judit időt kért. Az időkérést követően beindult a vendégek játéka, és ledolgozták hátrányukat. Dombai Réka azonban megállíthatatlannak tűnt, az első negyedet 11 ponttal zárta.Varga Alíz kosarával indult a második tíz perc, azonban a védekezésünkbe hibák csúsztak, nem sikerült leszednünk a lepattanókat, így három pontos előnynél Földi Attila időt kért, hogy rendezze a sorokat. A negyed felénél Szabó Dóra büntetőinek köszönhetően a BEAC kiegyenlített. Papp Klaudia robbanékonyságával sok borsot tört az orrunk alá, azonban a nagyszünetre két pontos előnnyel mehettünk pihenni.A vendégek kezdték jobban a harmadik negyedet, az első rohamra volt még válaszunk. A rohanásból azonban a BEAC jött ki jobban, így négy percet követően Földi Attila időt kért. A negyed végén Jacinta Beckley nem tudott hibázni a sarokból, a vendégek formába lendültek a vonaton kívülről, és tíz pontos előnyre tettek szert, mely a negyed végére 12-re nőtt.
Rangadóhoz mérten nyílt sisakos küzdelem következett az utolsó tíz percre, a különbség azonban csak minimálisan csökkent a két csapat között. Bár lányaink láthatóan a maximumon pörögtek, másfél perccel a vége előtt 58-70 állt az eredményjelzőn. A próbálkozások ellenére nem sikerült a fordítás, így a BEAC örülhetett a mérkőzés végén.

„A második félidőben gyengén védekeztünk, olyan akciókból és helyzetekből kaptunk kosarakat, amiből direkt készültünk, támadásban pedig borzalmas százalékban dobtunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A teljes nyilatkozat az alábbi linken tekinthető meg: https://youtu.be/_ayb-FQBtgw

Vasas Akadémia – ELTE BEAC Újbuda 60-72 (19-14, 14 -17, 13-27, 14-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Vukov S. 5, Tóth O. 14, Bach B. 4, Böröndy V. 2, Dombai R. 19, Varga A. 2, Karakasevic J. 10, Heljic S. 4, Boros B., Smailbegovic N., Budácsik D., Hizsnyik D.
ELTE BEAC Újbuda: Dúl P. 9, Szabó D. 9, Beckley J 16, Laklóth A. 15, Papp K. 11, Suppán A. 2, Kovács V. 4, Mandic J. 6, Tóth D., Vincze V., György T., Angyal N.