A Nemzeti Leány Kadett A Döntő első játéknapján a Vasas Akadémia/A a Zsíros Akadémia Kőbánya/A ellen lépett pályára. Nenad Markovic tanítványai fej-fej mellett küzdöttek, a pontszegény végjáték azonban az ellenfélnek kedvezett, a 43-39-es vereség pedig azt jelenti, hogy lányaink az alsó ágban folytatják.

Harmati Emma duplájával kezdődött a találkozó, aki ráadásul duplázni tudott, így a rajt nekünk sikerült jobban. Három perc játékot követően egyenlíteni tudott a Zsíros Akadémia, majd Takács és Pásztor találataival három ponttal már a hazaiak vezettek. Nem estünk kétségbe, be tudtunk keményíteni védekezésben és Mayr Lara büntetőjével kiegyenlítettünk. Ezt követően támadásban hullámvölgybe kerültünk, kihagyott helyzetek és büntetők vezettek ahhoz, hogy a kőbányaiak jöttek ki győztesen az első negyedben (14-13). Czirkos Panka triplájával a második játékrész elején fordítani tudtunk, ellenfelünknek azonban mindenre volt válaszuk. Több alkalommal is el tudtunk szakadni két pontra, ám ellenfelünk minden alkalommal egyenlíteni tudott. Öt percen keresztül játszottuk ezt a játékot, amikor a Zsíros Akadémia került lépéselőnybe. Tóth büntetőivel újra a kőbányaiak vették át az irányítást, de Heltovics Kincső és Czirkos Panka pontjaival újra nálunk volt az előny. A második negyed utolsó pontjai Josepovits nevéhez fűződnek, ezzel 26-25-os eredménnyel zárult a félidő.

Harmati Emma jóvoltából a harmadik játékrész elején ismét át tudtuk venni a vezetést, a folytatásban azonban sokkal több hibával játszottak a csapatok. Eladott labdák és kihagyott kísérletek tarkították a játékot, így egyik együttes sem tudott elszakadni. Mayr Lara és Bori Liza büntetőivel ismét mi kerültünk lépéselőnybe, de sajnos három percen át nem született újabb Vasas találat. Ennek köszönhetően a Zsíros Akadémia újra átvette a vezetést (34-32).  Nyitott volt a mérkőzés az utolsó negyedre kanyarodva, Harmati Emma pedig öt perces gólcsendet szakított meg találatával. Továbbra is fej-fej mellett zajlott a küzdelem, a mérkőzés 37. percében még döntetlen állt az eredményjelzőn. Az utolsó három percben sajnos újabb hullámvölgybe kerültünk, ami a továbbjutást is eldöntötte. A Zsíros Akadémia Kőbánya szerezte meg a továbbjutást, miután 43-39-re megnyerte a párharcot. A Vasas Akadémia az alsó ágban folytatja szombaton a BEAC-Újbuda KA/A ellen.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A 43-39 (14-13, 12-12, 8-7, 9-7)