Vasas Akadémia – Aluinvent DVTK Misklolc  54-89
(12-16; 14-25; 16-23; 12-25)

Vasas Pasaréti Sportcentrum

Vezette: Balogh Gyula; Goda László; Csabai-Kaskötő Brigitta, Ellenőr: Mocsai László

Vasas Akadémia: Demeter 2; Karakasevic 8; Tóth O 3; Mérész 9; Böröndy 10
Csere: Dúl 2; Farkas 2; Dombai 14/6; Ambrus – Smailbegovic 4

Aluinvent DVTK Misklolc: Bach 2; Szabó 21/6; Burkholder 9/3; Peckova 14; Melnika 17
Csere: Engelman 11/3; Zele 9; Aldazabal 2; Kiss 4

Eredmény alakulása: 4. perc: 2-10; 8. perc: 10-14; 13. perc 18-18; 18. perc 22-37;  25.perc 36-56
30. perc 42-64; 35. perc 54-89

Nem indult könnyen az összecsapás a Vasas Akadémia számára, hiszen idegenlégiós irányítójuk Kalu Ezinne nem tudott pályára lépni társaival együtt. Talán emiatt is, a vendég Diósgyőr Melinka és Peckova kosaraival egyből magához ragadta a kezdeményezést, s Földi Attila mester az 5. percben magához is rendelte tanítványait. Jót tett a fejmosás, hiszen Dombai Rékával az élen elkezdte a felzárkózást a pasaréti együttes, azonban az egyenlítés után végül két könnyelmű hibát kihasználva 16-12-es DVTK vezetéssel ért véget az első negyed.
Kiegyenlített küzdelem folyt a parketten a második negyed első perceiben, míg a hazaiaknál Dombai és Böröndy Vivien, addig a vendégek főleg Melnika, Peckova és Szabó Fanni jó megoldásaiban bízhattak. A játékrész második felében aztán elkezdett jelentősen nőni a különbség a csapatok között, hiszen a Vasas Akadémia játékosainak a befejezésekkel többször is gondjuk akadt, amiből több könnyű, gyorsindítást vitt sikerre a Diósgyőr, így 15 pontos, 41-26-os előnnyel várhatta a folytatást Stefan Svitek együttese.
A térfélcsere után sem változott igazán a játék képe, a DVTK magabiztosan, azonban sok hibával játszott, de ezt a Vasas nem bírta kihasználni sőt, a miskolci csapat tovább tudta növelni előnyét, így a 25. percre már a 20 pontot is elérte a differencia, ami a negyed végéig már stabilizálódott.
A záró játékrész már nem tartogatott különösebb izgalmakat, a vendég gárda magabiztosan játszott, a sok eladott labdát, könnyű gyorsindításokkal tudták értékesíteni, így az utolsó két percben már a harminc egységet is elérte a különbség, végül pedig a DVTK a papírformának megfelelően 89-54-es sikert aratott.
Az elmondható, hogy nagyban befolyásolta a mérkőzést az, hogy a Vasas a kezdő irányítója nélkül volt kénytelen kiállni, azonban ezeket a szituációkat később több tapasztalattal sikeresebben tudja remélhetőleg megoldani a pasaréti gárda.

 

Földi Attila a Vasas Akadémia vezetőedzője: Nem kellemes, amikor 5 perccel a mérkőzés kezdete előtt tudjuk meg, hogy nem számíthatunk a kulcsjátékosunkra, ennek ellenére sem mi lettünk volna az esélyesek a mérkőzésen, azt gondolom ez nagy kiesés volt számunkra. A másik dolog ami kulcs volt, hogy nagyon megilletődötten játszottunk és elizgultuk ezt a mérkőzést, és ez teljesen felesleges volt, hiszen nekünk nincs mit veszítenünk, ha egy ilyen erős ellenfél ellen játszunk, ennek ellenére görcsben voltunk és kicsit feszültek. Én azt gondolom, hogy idővel ezen tudunk javítani. Annyi a pozitívum, hogy nem kell, hogy azt írják most, hogy a Vasas 4 légióssal áll fel.

Stefan Svitek az Aluinvent DVTK Misklolc vezetőedzője: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, a hazaiak végig nagyon küzdöttek. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, ami meghozta végül az eredményt. Gratulálok mindkét csapatnak.

Statisztika