Több szempontból is rossz hétvégét zárt serdülő B csapatunk, hiszen a mellett, hogy két vereséget szenvedtek a lányok, Maróty Dorka kulcscsont törést szenvedett a DVTK ellen.

A DVTK elleni mérkőzésen ellenfelünk egész pályás letámadással keltett zavart csapatunkban, amit nem minden esetben tudtunk megoldani. Az első negyedben nem is találtuk az ellenszert, azonban a második játékrészben a lendületes támadásoknak és agresszív védekezésnek köszönhetően sikerült kozmetikázni az eredményen. A mérkőzés végén ismét volt egy rövidzárlat a mieink oldalán, így végül alul maradtunk a DVTK ellen. „A sok kihagyott büntetőn és mezőny dobáson még dolgoznunk kell. Sajnos egy utolsó másodperces szerencsétlen ütközés miatt Dorkának eltört a kulcscsontja, neki jobbulást, és mihamarabbi felépülést kívánok” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

DVTK-ÉLKSK-Tiszaújváros – Vasas Akadémia/B 72-69 (19-8, 7-21, 22-10, 14-23, 10-7)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Maróty Dalma 4, Fogarasi K. 10, Herzog B. 9, Starosta T. 14, Hruby L. 2, Édes L. 2, Benyovszky P. 2, Igaz E. 4, Maróty Dorka 8, Halász L. 4, Balás N. 4, Szabó F. 7

A vasárnapi mérkőzésen már nélkülöznünk kellett a DVTK ellen kulcscsont törést szenvedő Maróty Dorkát. A meccset a Törekvés kezdte jobban, ám a félidő előtt némileg sikerült összeszednünk magunkat, és négy pontos hátránnyal mentünk szünetre. A második félidőben kicsúszott kezeink közül az irányítás, és főleg az utolsó negyedben rengeteg könnyű pontot ajándékoztunk az ellenfélnek. „Fejben és fizikálisan is van még hova fejlődnünk, a következő fordulóig van még néhány hetünk. Folytatjuk a kemény munkát, remélem, más arcunkat tudjuk majd megmutatni a szünet után” – összegezte Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Törekvés SE 54 – 68 (12-17, 16-15, 15-14, 11-22)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Maróty Dalma 4, Fogarasi K. 11, Herzog B. 4, Starosta T. 6, Hruby L. 6, Édes L. 2, Benyovszky P. 2, Igaz E. 5, Halász L. 5, Balás N. 6, Szabó F. 3