Szombaton Pécsre látogattak U18-as lányaink, a PEAC egy erős negyedik negyeddel legyőzte csapatunkat, azonban a Vasas Akadémia számára nem a vereség a legfájóbb. Tóth Franka komoly térdsérülést szenvedett a mérkőzésen.

Nagyon izgalmas mérkőzést játszott egymás ellen a két csapat. Az első félidőben remekül vettük ki a pécsiek legjobbjait a játékból, és támadásban is sikeresek voltunk. Nadia Smailbegovic sérülése miatt a második félidőre szűkült a rotáció, ennek ellenére a harmadik negyedben jól működött csapatunk játéka. Az utolsó játékrészben csapatunk húzóembere, Tóth Franka komoly sérülést szenvedett, ami minden téren rányomta bélyegét a meccs végkimenetelére.

„Franka komoly térdsérülést szenvedett a PEAC ellen, ami mindenkit megrázott. Nehéz volt nélküle folytatni a játékot. Reméljük hamar visszatér a pályára, az egész Akadémia nevében mielőbbi jobbulást kívánunk” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

PEAC Pécs – Vasas Akadémia 63-49 (18-16, 12-10, 13-10, 20-7 )
Pontszerzők:
Vigh B., Dúl T. 2, Siklós D. 5, Mudra V., Nadia S. 6, Boros B. 5, Kuncz P. 3, Altmann A., Szerencsés T. 13, Tóth Fruzsina., Sitku Zs., Tóth Franka 15