A Vasas Akadémia felnőtt csapata 59-96-os vereséget szenvedett a CMB CARGO UNI Győr ellen hazai pályán. Az utolsó játékrészben Sara Heljic agyrázkódást szenvedett, mérkőzés végén mentővel vitték kórházba.

Győri büntetőkkel kezdődött a mérkőzés, amire Dombai Réka egy elzárást követően triplával válaszolt. Nagy iramot diktáltak a vendégek már az első pillanattól kezdve, azonban tudtuk tartani a lépést. Támadásban akadt némi hiba a befejezéssel, így a győriek öt pontos előnnyel zárták a negyedet.A második játékrészben sem adtak le a csapatok az iramból, ám a vendégek kezdtek elhúzni, és még a negyed fele előtt tíz pontos különbség alakult ki. 21-36-os állásnál, a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila időt kért. Tovább nőtt a Győr előnye, a nagyszünetet jelző dudaszót követően 30-54-es félidei eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.Mindkét oldalon higgadtabb játékot hozott a harmadik negyed, a győriek továbbra is kíméletlenül tripláztak (7/11), és a támadások befejezésében is pontosabbak voltak. A vendég előny tetemesre nőtt a negyed végére, így a mérkőzés győztesének kiléte már biztos volt.Az utolsó tíz percre egy sérülés nyomta rá a bélyegét, nem sokkal a negyed kezdetét követően Sara Heljic ütközött a palánk alatt, és egy erősebb agyrázkódást szenvedett. Centerünket azonnal le kellett cserélni, és a mentők kiérkezéséig a csapatorvos igyekezett stabilizálni állapotát. Földi Attila lányai Sara kiesésével is igyekeztek kozmetikázni az eredményen, hajtottak a végsőkig, és bár az utolsó negyedet megnyertük, a Győr magabiztos győzelmet aratott.

„Az első negyedben még tudtunk egy olyan képet mutatni, amilyet szeretnénk, ezt követően azonban indiszponáltan és gyengén játszottunk. Annak ellenére, hogy a Győr egy nagyon jó csapat, aki ma nagyon jól is játszott, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen teljesítményt produkáljunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokat az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=I7_101OtiPs

Vasas Akadémia – CMB CARGO UNI Győr 59-96 (20-25, 10-29, 13-32, 18-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Bach B. 2, Vukov S. 9, Varga A. 3, Böröndy V. 10, Karakasevic J. 2, Tóth O. 2, Heljic S. 4, Smailbegovic N. 6, Dombai R. 23, Budácsik D.
CMB CARGO UNI Győr: Spanou A. 15, Raksányi K. 14, Török Á. 12, Szabó P. 2, Baffy F. 6, Gray R. 13, Krnjic S. 10, Brown A. 15, Varga Z. 9, Czank T., Szirony D.