A tegnapi Sopron elleni győzelem után a torna legnagyobb esélyese ellen léptünk pályára, akik nem kérdeztek és fölényes győzelmet arattak.

A Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság Döntője előtt sokan kőbe vésettnek látták a Csata DSE csapatának végső győzelmét, nem is véletlenül, a csatás lányok nem találtak legyőzőre a szezon során, és a legtöbb meccsüket fölényesen nyerték meg, sajnos nekünk sem sikerült eddig megszorítanunk őket, de mikor, ha nem egy döntőben sikerülne. Éber Janka büntetőkből szerezte meg a vezetést a mérkőzésen, aztán beindult az ellenfelünk, a negyed felénél Farkas Fanni edző már kétszámjegyű hátránynál kért időt (2-12). Rengeteg eladott labdánk volt, ami nem csak a Csata védekezésének volt köszönhető, úgy tűnt a lányok kicsit megijedtek a rossz kezdés után, Éber Jankán kívül pedig egyszerűen senki nem tudott betalálni, a negyed zárásaként még Nedu Natasa szép középtávolit süllyesztett el, de hamar eldőlni látszott a mérkőzés (7-23). Lassabban kezdtek a második ötösök, az első öt percben szinte alig esett kosár, így nem nőtt lényegesen tovább a távolság (8-27), a félidő hajrájához érve aztán megindult ellenfelünk, Mayr Jana próbált időnként fellépni a támadóoldalon, de sajnos nem tudtuk megállítani az ellenfelünket, a félidőre már nagyobb előnnyel mehetett a Csata (13-46).

Nem változott sokat a játék képe a második félidő kezdetén, a Vasas oldalán csak Angyal Viktória tudott eredményes lenni, ellenfelünk pedig sokszor megtalálta a legjobb megoldást, rengeteg indítás kosarat szereztek a lepattanók, vagy eladott labdáink után, tovább nyílt az olló (19-60). A lényegi kérdések eldőltek az utolsó játékrészre, lányaink pedig küzdöttek, próbálkoztak, de a Csata játékosainak ekkor már szinte minden bejött, az utolsó negyedet is magabiztosan nyerték (23-91). Nem borult tehát a papírforma, a torna fő esélyese ellen nem volt esélye lányainknak, gyorsan ki kell tisztítani a fejeket és a délutáni, Szekszárd elleni mérkőzésre koncentrálni, ott fog ugyanis eldőlni a továbbjutás.

Vasas Akadémia/A – Csata DSE/A 23 -91 (7-23, 6-25, 6-12, 4-31)