A Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság Döntőjének második napján a „B” csoportban egy-egy mérkőzést játszottak a csapatok. A csoportelsőségért folytatott küzdelemben a Vasas Akadémia alul maradt a BEAC-Újbuda ellen.

Az elődöntőben való szereplés mindkét csapat számára biztos volt a mérkőzés kezdete előtt, ennek ellenére nem kis téttel bírt a találkozó, hiszen a vesztes a legjobb négy között az eddig veretlen házigazda, a Csata DSE csapatával kell nézzen farkasszemet. Pontok tekintetében jobban kezdett ellenfelünk, ráadásul a tegnapi naphoz képest, ma a második ötösünk is hadilábon állt a pontgyártással. A harmadik negyedben a háló kezdte megszokni a Vasas kosarakat, azonban védekezésünk nem volt annyira hatékony, hogy sokat tudjunk faragni a félidei tíz pontos hátrányból. A záró szakaszt szintén ellenfelünk kapta el jobban, ahol a Vita-Jánosi páros remek napot fogott ki – ketten összesen 39 pontot szereztek. Második helyen zártuk tehát a csoportot, így holnap az elődöntőben az eddig veretlen Csata DSE ellen lépünk pályára az elődöntőben.

Vasas Akadémia – BEAC-Újbuda KA 52-66 (13-21, 8-10, 21-18, 10-17)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Aho T. 6, Láng-Miticzky B. 9/3, Örsi K. 4, Záboji T. 3, Szilágyi Á. 14, Rubint Á. 8, Rátkai E. 4, Kohán P. 2, Ulrich Z. 2, Kálmán L., Mészáros T., Istenes Zs.

A Csata DSE – Vasas Akadémia találkozó szombaton 16:00-kor kezdődik a Ludovika Arénában. A mérkőzést élőben lehet nézni az esemény Youtube csatornáján.