Egy győzelem és egy vereség a Vasas Amazonok U12/A csapatának hétvégi mérlege, amivel lányaink tovább küzdhetnek csoportjukban. Érezhető volt a távollévő játékosok hiánya, a második találkozóra azonban összeszedték magukat lányaink, aminek meg is lett az eredménye.
„Az első fordulónkat sajnos hiányos csapattal kezdtük, ez pedig meglátszott a szerkezetünkön. Sok butus hibával, eladott labdával kezdtük a mérkőzést, támadásban pedig nem volt bátorságunk kosárra törni. Jusztin Áfra, Mayr Jana és Varga Sára bátorsága kiemelkedő volt, illetve voltak szép védekezései Balás-Piri Katának és Kövesdi Lujzinak is. A második negyed kivételével nem vettük fel a kesztyűt, nem volt a csapatnak igazán vezéregyénisége. Sajnos nagyon meg voltunk rémülve ellenfelünktől, ez pedig hatással volt a végeredményre” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.
Vasas Amazonok – Csata Csillagok 24-80 (5-20,10-18, 5-18, 4-24)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jusztin Áfra 6, Mayr Jana 6, Varga Sára 6, Deák Nóra 2, Tóth Fanni 1, Örsi Anna 1, Éber Janka 1, Deák Zsófi 1
„A második meccsünket sokkal motiváltabban, lelkesebben kezdtük. Az első negyedben sikerült könnyű kosarakat dobnunk labdaszerzésekből, ez pedig meghozta a kedvet a játékhoz. A tanult játékelemeket szépen alkalmazták a lányok, azonban nagyon sok dobást hibáztunk. A büntetőinket sem dobtuk jó százalékkal, 39 rádobásból 15 volt sikeres. Ha ezeket a helyzeteket jobban  dobjuk, nagyobb arányú győzelmet aratunk. Összefoglalva örülünk neki, hogy hiányos csapattal sikerült a csoportban maradnunk, keményen dolgozunk tovább a novemberi fordulóig” – értékelt Kapornai Dóra.
MAFC Gabányi Vasas Amazonok 33-67 (10-19, 10-18, 6-16, 7-14)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 16, Kövesdi Lujzi 11, Deák Zsófi 8, Varga Sára 8, Jusztin Áfra 7, Mayr Jana 6, Örsi Anna 3, Tóth Fanni 3, Balás-Piri Kata 3, Deák Nóri 2