Vasas – TFSE 84-58 Edzőmérkőzés

A mérkőzés:

Csapatunk ismét hazai pályán, hétköznap esti időpontban játszott le a szempontunkból egy nagyon fontos mérkőzést. Közeledve a bajnoki rajthoz minden mérkőzés egyre nagyobb jelentőséggel bír, hiszen látnunk kell, hogy hol tartunk a munkában, illetve, hogy miben kell még előre lépnünk a nyitányig.

Az első negyedben a kellő lendülettel és ritmussal, valamint védekezésben agresszivitással, sikerült azt a játékot produkálni, amit szerettünk volna, az eredmény 20-7 lett a javunkra. Sok labdaszerzés jellemzett minket, plusz jó védekezés és gyors támadások.

A második negyed már szinte teljesen kiegyenlített játékot hozott, mint azt az eredménye is mutatja, 22-21. A védekezésünk alábbhagyott, sok egyszerű kosarat kaptunk, sok fegyelmezetlenséget mutattunk. Támadásban is pontatlanul kezdtük játszani, ami sok hibával.

A nagyon rövid félidő után gyorsan folytattuk a játékot. Hasonló negyedet produkáltunk, mint az előző így sajnos itt sem sikerült felmutatnunk a játékot, amit szerettünk volna. Hullámzó játék jellemzett minket, ahol pillanatokra jól, pillanatokra nagyon gyengén játszottunk.

A negyedik negyedben sikerült ismét komolyabban előnyt kialakítani. A győzelem nem került veszélybe, de játékunk nem volt meggyőző. A mérkőzésen mindenki lehetőséget kapott és mindenki beiratkozott a pontszerzők közé.

Összegzés:

A mérkőzés nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen láttuk hibáinkat és hogy mi az amiben még előre kell lépni. A védő lepattanók megszerzése és a védekezés javítása kulcs lesz az elkövetkezendő időszakban.

Pontszerzők:

Karakasevic 12, Demeter 7, Böröndy 9, Dombai 10, Farkas 5, Smailbegovic 2, Heljic 5, Dúl 7, Tóth 9, Vukov 4, Mérész 12, Ambrus 2.

Földi Attila