A mérkőzés:

A két csapat az idei összeállításában most találkozott először a felkészülési időszakban. Csapatunkban Ezinne Kalu kisebb sérülése miatt nem vetettük be, hiszen értelmetlen rizikó lett volna ez az év ezen szakaszán.

A mérkőzést mind a két csapat agresszív falthatár közeli védekezéssel, pontatlanul és idegesen kezdte. Csapatunk végül sikeresen kezdte el játszani azt a játékot, amit szeretnénk szezon közben is viszont látni, az pedig a lendületes gyors kosárlabda sok indítással és sok futással. Ennek a lendületnek köszönhetően az első negyedet 19-13 arányban megnyertük.

A második negyed közepéig irányított csapatunk aztán ahogy a lendület megtört és lassabban, statikusabban kezdtünk játszani. Ennek eredménye, hogy a fizikálisan erősebb ZTE átvette az irányítást. A második negyed végére meg is fordították a mérkőzést 38-33-ra.

A második félidőben próbáltuk összerakni a védekezésünket, hiszen nagyon sok pontot engedtünk az ellenfélnek és ezzel tudtuk, hogy nehezen tudjuk tartani a lépést. A pihenő után frissebben újra feljavult a támadójátékunk, ismét tudtunk sebességet dinamikát vinni a játékba. Emellett csak 11 pontot kaptunk a negyedben így.

Az utolsó negyed elején még pontosabban játszó csapatunk átvette a vezetést, sajnos azonban a negyed végére ismét nem maradt erőnk és az ellenfél visszavette a vezetést. Két üres ziccerünket is kihagytuk a hosszabbításért, így végül 2 pontos vereséget szenvedtünk.

Összegzés:

Fontos, igazán jó iramú, már-már bajnoki szintű mérkőzést játszottunk, ismét egy papíron erősebb és felkészültebb csapat ellen. Nagyon fontos volt a csapatnak, hogy megérezze, hogy erősebb ellenfél ellen is partiban tud lenni és tud jó eredményt kialakítani esetleg győzni. Ez nagyon fontos tapasztalat lehet a fiataloknak, akik ismét jól teljesítettek. Kalu felépülésével úgy érzem csapatunk még versenyképesebb lesz.

Pontszerzők:

Heljic 8, Fejes 2, Ambrus 2, Panka 8, Böröndy 12, Karakasevic 7, Tóth 4, Mérész 8, Farkas 2, Dombai 9

Földi Attila