Vasas Akadémia – KSC Szekszárd 57-79

Női Nb1/A 7. bajnoki forduló

 

Mérkőzés:

Az első negyedben mindkét csapat inkább védekezésben mutatott fel jobb játékot és támadásban pontatlanok és türelmetlenek voltak. Csapatunk a mérkőzés ezen szakaszán a megbeszélteket betartva nagyon szépen megoldotta az ellenfél magasembereinek semlegesítését. A negyed végén 16-15-ös vendég előny volt látható az eredményjelzőn.

A második negyed csapatunknak mindig a kritikus negyede szokott lenni. Ezúttal azonban továbbra is sikerült nagyon szorosan tapadnunk a bajnokság egyetlen veretlen csapatához. Az utolsó percben pár figyelmetlenségből fakadóan lett a még így is jónak mondható 7 pontos különbség oda.

A félidő után aztán ellenfelünk kezdete megtalálni a ritmust és magasembereik is kezdtek érvényesülni a palánk alatt. Támadásban ismét egyre több kihagyott dobás és pontatlanság jellemzett minket. Ezen a mérkőzésen a harmadik negyedünk sikerült gyengére.

Az utolsó negyedben még tettünk kísérletet a felzárkózásra de ez már nem sikerült így végül papírforma győzelmet aratott ellenfelünk, ám ezúttal az előző meccshez képest nem mutatja hűen az eredmény, hogy milyen csata volt a pályán.

Összegzés:

Addig a pontig amíg fizikálisan tudtunk harcolni palánk alatt a centereikkel szépen partiban tudtunk maradni. Ahogy megcsappant a koncentráció a fáradtság által kezdtünk könnyen kosarakat kapni palánk alatt. Hullámzó volt most is a teljesítményünk, de most sikerült három korrekt negyedet is kiharcolni. Sajnálhatjuk, hogy a harmadik negyedben nem tudtunk jobban kapaszkodni mert akkor esetleg belemehettünk volna egy izgalmas végjátékba is.

Pontszerzők:

Demeter 2, Heljic 4, Karakasevic 6, Böröndy 5, Kalu 10, Tóth 7, Dúl 4, Dombai 8, Mérész 11

 

Földi Attila

2017-11-21