Vasas Akadémia-Ceglédi EKK  58-85

Női NB1/A 6. Bajnoki forduló

 

Mérkőzés:

Az első negyedben szokásunkhoz híven nagyon lendületesen és jól kezdtünk. A megbeszélt taktikai utasításokat követve játszottunk. Érezhető volt, hogy Karakasevic Jefimija hiányában nehéz lesz palánk alatt megállítani a Ceglédet, de a másik oldalon saját helyzeti előnyünket jól tudtuk használni. A Cegléd csak egy utolsó másodperces kosárral vezetett két ponttal a negyed végén 24-26-ra.

Az első negyedben is sok pontot kaptunk amire igyekeztünk felhívni a figyelmet, de nagyon nehéz volt a palánk alatti súly és magasságbeli különbségeket pótolni, így a Cegléd továbbra is hasonló ütemben szerezte a pontjait. Erre azonban idei leggyengébb negyedünkkel válaszoltunk támadó szempontból. Az egész negyedben 7 pontot szereztünk temérdek kihagyott helyzet, nyitott dobások és ziccerek is sorra maradtak ki. Félidőben így már jóformán eldőlt a mérkőzés kérdése. 53-31.

A harmadik negyedben is nagyon rossz százalékkal értékesítettük a helyzeteinket amit megvoltak. A védekezésünk némivel javult, de így sem tudtunk közelebb férkőzni az ellenfelünkhöz. A harmadik negyed végén 71-42 volt az eredmény.

A negyedik negyedben már mind a két fél a mérkőzés lefújását várta és ez érezhető volt a játék képén. Mi továbbra sem találtuk támadásban a ritmust, ennek ellenére, megnyertük az utolsó 10 percet, az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy ellenfelünk már csak cseresorral játszott.

Összegzés:

Bármennyire is próbáltunk felkészülni arra tényre, hogy center nélkül kell játszanunk egy center poszton igen erős Cegléd ellen, nem sokáig tudtuk megvalósítani amit elterveztünk.

Kihasználva ilyen előnyüket, támadásban igen ponterősek tudtak lenni. Valamilyen szinten erre azért lehetett számítani, így a sok kapott pont ellenére is azt lehet mondani ezen a meccsen nem a védekezés volt a legfőbb problémánk.

Támadásban nagyon rossz mezőnyszázalékkal, rengeteg kihagyott könnyű dobással, ziccerrel ötvözve nem tudtunk partiban maradni. Természetes lélektani dolog, hogy amikor az ellenfél már magabiztosan vezetett még könnyebben, felszabadultan játszott és így még jobb lett, ennek köszönhető a nagy különbség.

A soron következő hosszabb szünet során megpróbálunk minél többet fejlődni védekezésben amire nagyon nagy szükségünk van, hiszen minden meccsen túl sok pontot kapunk. Ami eddig jó volt, hogy a támadójátékunk viszont remek volt és mindenki ellen sok pontot szereztünk, de sajnos most ez sem működött az adott napi gyenge forma miatt, mégis nem gondolom, hogy a jövőben ezzel probléma lesz.

Pontszerzők:

Mérész 7, Dombai 9, Heljic 4, Kalu 9, Tóth 3, Dúl 2, Böröndy 10, Demeter 10, Farkas 4

 

Földi Attila

2017-10-31