Vasas Akadémia – Sopron Basket 58 – 86

Női NB1/A 20. Bajnoki Forduló

Mérkőzés:

Ilyen rangos és remek ellenfél ellen az előzetes elvárás az volt, hogy motiváltan játszunk és próbáljunk meg minél több nehezebb percet okozni egy olyan csapatnak aki jelenleg Európa 4 legjobb csapata között tartózkodik. Az első negyedben ennek megfelelően lendületesen és erőteljesen kezdtünk védekezésben és támadásban is egyaránt. megtaláltuk a helyzeteinket és Kalu és Karakasevic vezérletével sokáig vezettünk is az első negyedben. A végén dudaszós bravúr hárompontossal a Sopron 21-25-re vezetett.

A második negyedben aztán az első pár perc után kezébe vette a vezetést a Sopron. Minden hibát büntettek és hasonló hőfokon kosaraztak amég mi sajnos lentebb adtuk a szintet, hagytuk felgyorsulni és könnyű kosarakat dobni az ellenfelünket. Ebben a negyedben már támadásban nem vettük fel a versenyt, így kereken 10 ponttal nyerte meg a Sopron ezt a negyedet és 14 pontos különbséggel mehetett a nagyszünetre.

A szünetben hasonló volt a cél, hogy ne adjuk könnyen a bőrünket és harcoljunk tovább az eredménytől függetlenül. A harciassággal nem is volt probléma, de a pontosságunk alábbhagyott és ebben a szakaszban Kalunak sem sikerült úgy húzni a csapatot és sajnos más húzóemberünk ezen a mérkőzésen nem volt.

Az utolsó negyed csak formalitásokat hozott, mindkét csapat bevetette minden játékosát. Mindenki pályára lépett és csapatunknál 10-ból kilenc ember pontot is szerzett. Győzelmi esélyeink bár nem voltak a mérkőzés során és bár a különbség is nagy volt ennek ellenére egy ilyen szintű csapat ellen ez mégis tisztes helytállásnak mondható.

Összegzés:

Azzal ténnyel, hogy egy kicsivel több mint egy negyedig egy ilyen szintű csapat ellen partiba vagyunk elégedettek lehetünk. Az utánpótlás válogatott hét után ahol csak pénteken számíthattunk a válogatott játékosokra nem csoda, hogy az ő teljesítményük nem volt meggyőző pedig az ő szerepük nálunk természetes kulcsfontosságú. Azonban ha velük egy héten át végig készülve léptünk volna pályára az sem számított volna olyan szinten, hogy győzelmi esélyeink lettek volna, azonban jobb képet mutathattunk volna ami véleményem szerint így sem volt negatív.

Pontszerzők:

Kalu 27, Karakasevic 9, Heljic 5, Tóth 1, Varga 3, Dombai 2, Ambrus 2, Böröndy 7, Mérész 2

Földi Attila

2018-04.02