Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 – 69-70

Női NB1/A 19. Bajnoki Forduló

Mérkőzés:

Csapatunk jól nyitotta ezt a mérkőzést ahogy ezt a szezon során legtöbbször elmondhattuk magunkról. Az egész pályás letámadásunk nem működött olyan meggyőzően, de védekezésünk összességében nem volt rossz és támadójátékunk pontos és lendületes volt. Az első negyed után 25-21-es vezetéssel jöttünk a pihenőre.

A második játékrészben szintén jó támadójátékunk és jó védekezésünk volt. Sok könnyűkosarat tudtunk szerezni lendületesen játszottunk és az ellenfél minden védekezési formájára megtaláltuk az ellenszert. Növeltük előnyünket, így 45-35-re szép előnnyel mehettünk a félidőre.

A nagyszünet után aztán az ellenfelünk keményebben kezdett védekezni és háromnegyed pályán letámadni. elkövettünk hibákat és ezeket kihasználva ellenfelünk közelebb jött. Mindennek ellenére megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk kihasználni őket és támadójátékunk kimondottan lelassult, így megkönnyítettük ellenfelünk dolgát. Az utolsó negyedre 5 pontos előnnyel mehettünk.

Ugyanaz a tendencia folytatódott tovább a 4. negyedben is és nem sikerült a mérkőzést átbillenteni saját javunkra. Pontatlanságainknak és az érdekes bírói kritériumnak köszönhetően egy egylabdás ki-ki meccsbe érkeztünk ahol a végén két meccslabdánk is volt a győzelemért. Sajnos mind a kettő jó helyzetünket nem értékesítettük míg ellenfelünk kihasználta az egyet ami előttük adódott és kiénekelte a sajtot a szánkból.

Összegzés:

Az első félidőben nagyon szépen pár hibát leszámítva kezünkbe tartottuk a meccset és uraltuk azt. A gondok a második félidőben kezdődtek amikor a támadásaink ritmusa megcsappant. Pár bután eladott labda a letámadásuk ellen és pár nyitott dobás vagy az öt kihagyott büntető a második félidőben együttesen mind ahhoz vezettek, hogy orosz rulett legyen a mérkőzés vége és bár 1 pontnál egy ziccerünk illetve a végén egy nyitott dobásunk volt mi nem éltünk azzal amivel az ellenfelünk igen. Nagyon fájó vereség ez, hiszen az ellenfél az első negyed, első pár kosara után 7 másodperccel a vége előtt vezetett először. A szerencse nem a mi oldalunkon volt.

Pontszerzők:

Dombai 12, Tóth 2, Mérész 2, Heljic 4, Karakasevic 15, Kalu 15, Varga 10, Böröndy 9

Földi Attila

2018-03-18