Vasas Akadémia – PEAC-Pécs 79-73

Női NB1/A 18. Bajnoki Forduló

  

Mérkőzés:

Az első negyed elején csapatunk a mérkőzés tétje miatt is talán, de elég görcsösen kezdett. A Peac csapata ragadta magához az irányítást, szerencsére gyorsan feleszméltünk és agresszív védekezésünknek és pár szerzett labdánknak köszönhetően, gyorsan megfordítottuk a mérkőzést és egy remek negyedet zártunk melyben 27-20-ra vezettünk az első tíz perc után.

A második negyed aztán sok hibát, hozott, kiengedtük az előnyünket és sok pontatlanságnak köszönhetően magunkra húztuk az ellenfelünket. Ebben részben kezdett el Sara Imovbioh sok pontot szerezni ellenünk akire külön készültünk. A félidőre azonban egy egységnyit sikerült megtartanunk az előnyünkből, így egy nagyon pontgazdag mérkőzésen 42-41-es vezetéssel mentünk pihenni.

A nagyszünet után az ellenfelünk védekezést váltott és több fegyverrel is próbálkozott. Ez a negyed elején sikeresnek bizonyult, mert átvették a vezetést és az irányítást is ismét. Ahogy azonban haladt előre a játékrész egyre jobban feltaláltuk magunkat, megtörtük a zónát és védekezésben is helyreálltunk. Egy nagyon jó utolsó pár perccel, a vesztesnem tűnő negyedből végül pozitívan jöttünk ki és így végül mi nyertük a harmadik etapot minimális egy ponttal.

Az utolsó negyed nagyon izgalmasnak ígérkezett, hiszen csak egy kosárnyi volt a különbség. A negyed derekán nagyon stabilan kezdtünk el védekezni és az ellenfelünk nem tudott megoldást találni. Ezt kihasználva növeltük az előnyünket és a végén magabiztos vezetéssel mentünk bele a végjátékba. Itt egy pár pillanatig az izgalom megtette a hatását, de győzelmük nem forgott veszélyben, így végül sikerült az évünk eddigi legnagyobb skalpját begyűjteni és győzni egy remek csapat ellen.

Összegzés:

Eljött az a várva várt győzelem egy papíron sokkal erősebb csapat ellen, amit olyan régóta vártunk. Sok ilyen mérkőzés csúszott ki idén a kezünk közül, de végre sikerült begyűjteni egy nagy győzelmet. Külön öröm a fiataljaink szenzációs teljesítménye, akik a legjobb dolgokat épp a kulcsmomentumokban mutatták be. Immáron a zóna védekezés sem zavart meg minket és minden akadályt leküzdöttünk. Azt gondolom, ez a győzelem már az elmúlt mérkőzéseink alapján is megérdemelt volt és joggal érezhetjük azt, hogy ez a csapat a tudása alapján a középmezőnyhöz tartozik immár.

 

Pontszerzők:

Tóth O. 10, Dombai 16, Mérész 14, Kalu 23, Böröndy 3, Heljic 4, Karakasevic 7, Varga 2

 

Földi Attila

2018-03-05