Vasas Akadémia – MTK Budapest 68-59
(21-8; 20-17; 14-14; 13-20)
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Vezette: Gál János; Kovács Nimród; Bagi Bálint
Ellenőr: Bernáth András

 

Vasas Akadémia: Kalu Ezinne 12/3; Tóth O. -; Böröndy 18/3; Mérész 7; Karakasevic 11
Csere: Ambrus -; Dúl 9/3; Dombai 2; Kaposi-Demeter 7/3; Farkas -; Heljic 2

MTK Budapest: Horváth 2; Székely-Horváth 2; Jankó 2; Adamecz 16/9; Cvitkovic 3
Csere: Szabó 18; Koch 2; Weber 5/3; Zolyomi 1; Szabó B. -; Pál 8/3;

Eredmény alakulása: 4. perc: 9-2 8. perc: 15-4 13. perc: 23-12 18. perc 36-21 25. perc 45-32
30. perc: 55-39 35. perc 63- 46

Villámrajtot vett a Vasas Akadémia a mérkőzés első perceiben, Böröndy Vivien vezetésével 9-2-re húzott el a hazai együttes. Sokat hibáztak a vendégek, amit előbb Kalu Ezinne, majd Dúl Panka büntetett meg 1-1 triplával. Cvitkovic és Szabó Flóra próbálta a lelket tartani a vendégekben, de közelebb nem sikerült az első negyedben kerülniük a pasaréti csapathoz, így 10 perc játék után 21-8-ra vezetett a Vasas.
Továbbra is magabiztosan játszottak a hazaiak a második negyed elején, Dúl, Böröndy Vivien és Karakasevic is betaláltak a negyed elején, de így is állandósulni látszott a differencia, hiszen az MTK is szívósan küzdött. Pál Szandra talált be a hárompontos vonalon túlról, illetve Szabó Flóra is eredményes volt. Két perccel a félidő előtt már 19 ponttal is vezetett a Vasas, amikor is egy szerencsétlen szituációban Székely-Horváth Zsuzsanna maradt lent a parketten, s súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Félidőig állandósult a 15 egység körüli különbség, így vonulhattak pihenőre a csapatok.
Hosszabb kényszerszünet után kiegyenlítetten kezdődött a második félidő, Mérész Beatrix talált be, majd Szabó Flóra szerzett egymás után két kosarat. A küzdelem dominált inkább ebben a negyedben, s az MTK szép lassan elkezdte lopni a távolságot a többet hibázó Vasashoz képest, ám hiába jöttek fel már 11 pontra is, Karakasevic majd Böröndy ismét megnyugtatta a hazai szimpatizánsokat.
A záró 10 percben a lényegi kérdések már igazából eldőltek, ám a vendégek nagyszerűen küzdöttek olyannyira, hogy hiába támadott már többször is azért a Vasas, hogy 20 pont körülire növelje előnyüket, ezeket a hibákat kihasználva látótávolságon belülre jöttek, s a mérkőzés végéhez közeledve 8 egységnél közelebb nem sikerült jutniuk, végül pedig 68-59-re győzedelmeskedett a Vasas.
Az elmondható, hogy tulajdonképpen 1-2 megingáson kívül végig uralta a játékot a pasaréti együttes, így megérdemelten szerezték meg az idényben második sikerüket.

Földi Attila a Vasas Akadémia vezetőedzője: Büszke vagyok és gratulálok csapatomnak. Fontos győzelmet arattunk, így nyugodtabban várhatom a jövő héten a barátom elleni Cegléd meccset. Természetesen mielőbbi gyógyulást kívánok Székely – Horváth Zsuzsannának.

Nagy Dorottya az MTK Budapest vezetőedzője: Mielőbbi felépülést és gyógyulást kívánok csapatkapitányunknak Székely-Horváth Zsuzsinak.