Vasas Akadémia – CMB CARGO UNI Győr

Vasas Akadémia – CMB CARGO UNI Győr 70-94
(22-20; 11-33; 20-21; 17-20)
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Vezette: Mészáros Balázs Dr; Jurák Krisztián; Varga-Záray Katalin
Ellenőr: Pázsitka Ferenc

Vasas Akadémia: Kalu Ezinne 23/3; Kaposi-Demeter 2; Böröndy 4; Mérész 14; Karakasevic 5, Csere: Dúl 6; Tóth 2; Smailbegovic -; Farkas 4; Dombai 10; Ambrus -;

CMB CARGO UNI Győr: Czank 5/3; Török 11/6; Fields 26/6; Krivacevic 16; Goree 18
Csere: Markó D. -; Simon -; Varga 4; Stepanova 4; Szabó P. 4 Simon Zs. 6

Kipontozódott: Karakasevic (34. perc)

Eredmény alakulása: 4. perc:10-7 8. perc: 16-20 13. perc 18. perc: 31-45 25. perc: 45-66
30. perc: 53-74 35. perc 60-86

 

Földi Attila a Vasas Akadémia vezetőedzője: Azt gondolom, hogy voltak nagyon jó periódusaink a mérkőzésen, amit én vártam a mérkőzéstől, hogy tudjunk belőle tanulni és fejlődni, gyakorolni dolgokat amiket a későbbiekben akarunk használni, az azt gondolom, hogy sikerült. Egy negyedünk volt, ami katasztrófálisan sikerült, a többiben egész korrekten partnerek voltunk. Ez egy olyan meccs amiből kilehet indulni, lehet tanulni és feltudjuk majd használni olyan mérkőzéseken amiken nekünk nyerni kell. 

Völgyi Péter a CMB CARGO UNI Győr vezetőedzője: Egy negyedben tudtunk extrán játszani, akkor el is döntöttük a mérkőzés sorsát.

Böröndy Vivien kosarával indult a találkozó, majd Krivacevic egalizált. Több könnyelmű hiba volt jellemző a mérkőzés elején, amit Karakasevic ziccere, majd Fields büntetői és triplája következett. Kalu Ezinne dobott szép tempót, majd Mérész Beatrix talált be előbb középtávolról, majd egy nagyszerű labdaszerzés után közelről talált a gyűrűbe. Goree 2+1-es akciójával egyenlített a Győr, ami azonban nagyobb problémát jelenthetett a Vasas számára az az, hogy Karakasevic már a 3.személyi hibáját ütötte be 5 perc alatt. Török Ágnes volt a büntetővonalról eredményes majd Goree kosarával 10-13-ra húzott el a Győr. Fields ziccerére Dúl Panka válaszolt, majd újra Fields jelentkezett egymásután két fault gól akcióval, így a Győr húzott el 20-14-re. Mérész Beatrix büntetőivel szépített, majd Ezinne büntetőivel zárkózott a Vasas tovább. Stepanova által több könnyű ziccert is hibázott a vendég együttes, amit Ezinne egy sikeres közelivel bosszult meg, sőt újra Ezinne volt eredményes, így az első negyed végeztével a Vasas Akadémia vezetett az indiszponáltan és sok hibával játszó győri gárda ellen.

A második negyed Karakasevic büntetőjével kezdődött, majd Goree két ziccerével, és Török Ágnes közelijével 26-23-ra a Győr vezetett, majd Dombai következett egy szép tempóval, majd labdaszerzés után egy gyors indítással. Fields szerzett újból egy 2+1-es akciót, majd egy ziccert, így 31-27-re vezetett a Győr ekkor. Goree kosara, majd Böröndy Vivien eladott labdája után Földi Attila magához rendelte övéit.  Az időkérés után továbbra is dominált a Fields – Goree páros, Ezinne büntetőivel zárkózott a Vasas. A Győriek légiós irányítója továbbra megállíthatatlan volt, újabb triplájával már 10 pont volt a differencia. Török Zsófia két ziccere után Farkas Fanni dobott közép távolit, majd újra a vendégek tudták növelni az előnyüket, hiszen Krivacevic dobott kosarat. Egy alapvonali bedobásnál aludt el a Vasas védelem, amit Simon Zsófia könyörtelenül kihasznált, Fields újabb büntetőivel pedig már 18 ponttal vezetett a Győr.
Dúl Panka tört be a vendégek szigorított területére, csak faulttal tudták megállítani, ő pedig mindkét büntetőjét értékesítette. Szép 2-2 játék után Krivacevic volt eredményes, majd a győri erőcsatár újabb kosarával 53-33-ra zárták le az első félidőt.
A második félidő első két percében először Krivacevic, majd Stepanova talált be, míg a Vasas képtelen volt kosarat szerezni. Krivacevic újra eredményes volt, majd Kalu Ezinne 3 pontjával szerezte meg a Vasas az első pontjait. Krivacevic eladott labdáját Dombai használta ki, majd szintén egy eladott labda után Karakasevic volt eredményes. Kaposi-Demeter Hanna volt eredményes a büntetővonalról, ezzel újra 20 ponton belülre került a Vasas, de Krivacevic egy saroktempóval nyugatta meg a győri csapatot. Fields-et továbbra sem tudták tartani a hazaiak, újabb 3 pontjával ekkor már 25 egységnél járt. Ezinne-t faultolták a hárompontos vonalon túl, s mindhárom büntetőjét értékesítve 66-45 volt ekkor az eredmény. Varga Zsófia dobott egy szép középtávolit, majd Mérész Beatrix szerzett büntetőkkel két pontot. Állandósult ekkor a 20 pont körüli különbség, mindkét csapat sokat hibázott. Ambrus Szandra szerzett labdája után újra Mérész volt eredményes, majd Simon leosztásából Goree került kihagyhatatlan helyzetbe. Simon Zsófia tempója után ezúttal is büntetőből volt eredményes a Vasas, ezúttal Böröndy Vivien dobott innen két pontot. A negyed 74-53-as végeredményét Stepanova állította be.

A záró 10 perc Török Ágnes triplájával indult, majd Farkas Fanni dobott ziccert. Török újfent csont nélkül talált be a 6,75-ös vonalról, majd Kalu Ezinne középtávolról dobott kosarat. A negyedben mindkét csapat sok hibával játszott, 6 perccel a mérkőzés vége előtt Karakasevic pontozódott ki, majd Kalu Ezinne egy triplával törte meg a hosszú gólcsendet. Czank Tímea válaszolt szintén egy triplával erre, majd Fields lopott egy labdát Ezinne-től, s harcolt ki két büntetőt, de csak az egyiket értékesítette, azonban a támadólepattanóból Czank Tímea volt eredményes, így 26 pontosra nőtt a különbség 5 perccel a meccs vége előtt.
Újfent hosszabb kosárcsend következett, majd előbb Dúl Panka, majd Tóth Orsolya volt eredményes 1-1 labdaszerzés után. Goree ziccerezett, majd Dombai és Krivacevic voltak a pontszerzők. Az utolsó perc kezdetén Dombai szerzett labdát, s Markó csak sportszerűtlen hibával tudta megállítani. Az érte járó két büntetővel jött újra 20 pontra vissza a Vasas. A végeredményt Szabó Petra ziccerei állították be, így összességében teljesen megérdemelten 94-70-re a Győr diadalmaskodott.