Vasas Akadémia – CMB Cargo Uni Győr  70-94

Női NB1/A 3.Forduló

 

Mérkőzés:

Az első negyedben nagyon jó játékkal és jó védekezéssel sikerült még a vezetést is megszerezni. Fegyelmezetten védekeztünk és ebből jó ritmusban tudtunk indulni a másik irányba is.

A második negyedben a Győr megmutatta mire képes és kihasználva a mi hibáinkat tetemes előnyre tett szert. Ebben a negyedben védekezésben hagytuk őket érvényesülni és támadásunkban is pontatlanok lettünk. Rengeteg nyitott dobás és ziccer is kimaradt. Miután gyorsan megszereztük az öt csapatfaultot nem tudtunk olyan elánnal védekezni és ez meg is érződött.

A második félidőben ismét jó játékot mutattunk. Egyes pillanatoknál kimondottan jó játékot és jó megoldásokat mutattunk fel. A második félidőben habár győzelmi esélyeink korántsem voltak, de egy komoly csapat ellen játszottunk teljesen kiegyenlítetten. A mérkőzésen a fiatal játékosaink közül páran kimondottan jól teljesítettek.

Összegzés:

Ezen a mérkőzésen végre nem játszottunk görcsösen, ami a cél is volt. Felszabadultan és a legtöbben bátran játszottak, ami meglátszott a teljesítményükön. Továbbra is nagy nehézséget okoz amikor nálunk magasabb és fizikálisan erősebb csapat ellen játszunk. Ezt bizonyítja az is, hogy az ellenfél csapat kosarainak több, mint 60%-át a festéken belülről szerezte. Védekezésünk, amikor kellően koncentráltak és harcosak voltunk kezdett hasonlítani arra, amit szeretnénk szezon közben játszani.  A mérkőzésen habár győzelmi esélyünk nem volt, sok pozitívum volt, amire lehet építeni és amik bizakodásra adnak okot

Pontszerzők:

Demeter 2, Karakasevic 5, Kalu 23, Dúl 6, Farkas 4, Dombai 10, Tóth 2, Mérész 14, Böröndy 4

 

Földi Attila

2017-10-09