A mérkőzés:

Szokásunkhoz híven, csapatunk az első negyedben nagyon jó ritmusban, elől és hátul egyaránt kimagasló teljesítménnyel, egy nagyon jó első negyedet produkált, melynek végén 22-8-ra vezetett.

A második negyedben már könnyedén átadtuk az irányítást az ellenfélnek, aki ezt ki is használta. Csökkent a tempó és a lassabb játék nem nekünk kedvezett. Felállt védekezés ellen kevés tranzícióval, egyre kevésbé volt hatékony a játékunk. Ebben a negyedben már csak 12 pontot sikerült szereznünk és ennél 7 ponttal többet kapnunk. Ennek ellenére az első félidővel meg lehettünk elégedve, hiszen 7 pontos előnnyel fordulhattunk.

A harmadik negyedben támadásban ismét nem voltunk hatékonyak és kevés pontot szereztünk játékunkkal. Védekezésünknek köszönhetően maradtunk játékban, hiszen az ellenfélnek sem adtunk sok pontot mégis csak 1 pontos előnnyel nyitottuk a záró negyedet.

Az utolsó negyedben gyorsan megfordította a mérkőzést az ellenfelünk és irányította a mérkőzést egészen a végéig, amikor ismét sikerült átvenni a vezetést és új lendületet hozni a játékba. A végén izgalmas ki-ki mérkőzés lett belőle, amiből pár hiba miatt sajnos a vendégek jöttek ki jobban.

Összegzés:

Ismét egy hasznos mérkőzést játszottunk a bajnoki nyitány előtt. Támadójátékunkon javítani kell és a kezdeti lendületet átvinni a többi negyedre is. Gyakran kapkodunk és fejetlenül játszunk, aminek meg is lesz a végeredménye, mert a rutinos csapatok megbüntetik ezt. Rengeteg kihagyott ziccer és büntető jellemez minket, amivel ki-ki mérkőzést nem lehet nyerni. Egy hét van még a hibák javítására és csiszolgatására a kezdésig.

Pontszerzők:

Karakasevic 11, Heljic 6, Kalu 12, Dúl 5, Farkas 6, Demeter 4, Dombai 5, Tóth 2, Mérész 8, Böröndy 4

Földi Attila