Vasas Akadémia – BEAC-Újbuda 65-76

Női Nb1/A csoport, Play-out 4. mérkőzés

Mérkőzés:

Csakúgy, mint az előző mérkőzés ez is tétnélküli volt a bajnokság szempontjából, hiszen 9. helyünket már korábban bebiztosítottuk. A bajnokság utolsó mérkőzésén hazai pályán azonban szerettünk volna győzelemmel zárni. Az első negyedben azonban ez legkevésbé sem látszott csapatunkon. Gyenge hozzáállással, puha védekezéssel és rendkívül, már-már érthetetlen módón pontatlan támadással. Az első negyed csak Jefimija Karakasevicnek köszönhetően nem lett egy csúfosabb kezdés.

A második negyedben sem rázódtunk fel, továbbra is rengeteg támadólepattanót adtunk a vendégeknek amikkel ők éltek is és nagyon sok másodikszándékú kosarat kaptunk. A második negyed végén egy zóna védekezéssel is próbáltuk megzavarni ellenfelünket ami részben működött is, de ismét 1-1 hiba és az elzárkózás elmaradt, így nagy hátrányban kellett a nagyszünetre menni 32-41.

A nagyszünet után aztán végre, ha bár a ritmusunkat továbbra sem találtuk, de agresszivitást vittünk játékunkba, ez elég volt ahhoz, hogy felzárkózzunk, de ismét több rövidzárlat után saját munkánkat tettük tönkre. A harmadik negyedet 1 ponttal nyertük annak ellenére, hogy volt olyan momentum, hogy 2 pont különbség volt az eredményjelzőn.

A negyedik negyed egyformán nézett ki. Pontatlanul sok hibával, de küzdöttünk, majd pár buta saját és bírói hiba és máris oda a felzárkózás. Az utolsó percben még 2 hárompontost is sikerült odaadnunk, így végül az első félidőhöz képest még nagyobb különbséggel szenvedtünk vereséget.

Összegzés:

Elfogadhatatlan, hogy a játékosaink annak ellenére, hogy elmondjuk nekik, hogy fontos a mérkőzés a fejlődésük miatt, ilyen hozzáállással kezdjék a mérkőzést. Ebből utána bár harcban jelentősen feljavultunk a második félidőben, de ritmust nem találtunk és nagyon nehéz is. Dobóformánk pocsék volt kétszámjegyű volt a „homály” dobásaink száma nyitott pozíciókból és mindez meggyőződésem, hogy annak a következménye, hogy dekoncentráltan és motiválatlanul szálltunk be ebbe a mérkőzésbe. Elgondolkodtató kell, hogy legyen fiataljaink számára, hogy az egyik legidősebb légiós csapatkapitányuk harcol a legjobban.

Pontszerzők:Karakasevic 28, Tóth 6, Böröndy 7, Mérész 7, Smailbegovic 9, Dombai 6, Varga 2

Földi Attila

2018-05-06