Junior csapatunk a Zsíros Akadémia Kőbánya otthonába látogatott az U18-as bajnokság nyolcadik fordulójában. Komoly ellenállásba ütköztünk a találkozó elején, lányaink azonban bebizonyították, nem véletlenül érkeztek vereség nélkül a hátközi találkozóra. Már félidőre sikerült a fordítás, a negyedik negyedben pedig bebiztosítottuk a győzelmet.

“Az egész mérkőzésen jellemző volt volt ránk, hogy hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Nem sikerült túl jól a találkozó eleje, dobószázalékunk nagyon gyenge volt, így nem is tudtuk tartani a lépést a hazai csapattal. A második negyed elején megráztuk magunkat, öt perc alatt sikerült átvenni a vezetést, amit sikerült megtartani a félidőt jelző dudaszóig. Sok energiát felemésztett a felzárkózás, ám játék képe alapján abban bízhattunk, hogy folytatni tudjuk majd a jó szériát a rövid szünet után. Sajnos nem így történt, gyengén védekeztünk és támadásban is rossz döntéseket hoztunk. Ismét átvette az előnyt ellenfelünk, amely hat ponttal is vezetett. Rendkívül izgalmas negyedik negyed várt ránk, amelyet jól kezdtünk. Remek munkát végeztek a lányok, Bartos Blanka kettő, míg Aho Tyra és Gelei Karola egy-egy triplájának köszönhetően magunkhoz ragadtuk az irányítást. Okosan, fegyelmezetten játszottunk, melynek köszönhetően végül a mérkőzés lefújását követően mi örülhettünk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, külön kiemelném Aho Tyra (27 IBM, 27/6 pont, 8 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 assziszt), Kádár Orsolya (24 IBM, 15 pont, 6 lepattanó, 3 szerezett labda) és Gelei Karola (17 IBM, 14/3 pont, 8 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 7 assziszt) mezőnymunkáját” – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

Zsíros Akadémia Kőbánya – Vasas Akadémia 67-82 (18-9, 10-24, 25-19, 14-30)
Pontszerzők:
Zsíros Akadémia Kőbánya: Fodor L., Horváth L. 13, Gallyas E., Takács D. 16, Pelle F. 9, Tatár H. 15, Kutrik D. 7, Szeles D., Turi E. 7, Kálmán L., Lugosi D.
Vasas Akadémia: Bartos B. 3, Kádár O 24, Van Rijs D. 2, Gelei K. 16, Aho T. 22, Rubint A.,Örsi K. 8, Ulrich Z. 2, Hámori B. 9, Tóbel L.