Mozgalmasan telt a válogatott szünet a Vasas Akadémia növendékei számára, összesen 12 játékos vett részt összetartáson novemberben. A hétvégén folytatódnak a bajnoki kihívások, előtte azonban utánajártunk, ki hogy érezte magát a válogatott edzésein. 

Az Universiadéra készülő csapatba Bach Bogi, az U20-as válogatottba Dúl Terka, Madár Eszter, Salamon Zsófia és Szerencsés Tamara, az U18-as válogatottba Gelei Karola, Tóbel Lívia és Van Rijs Luca, az U17-es válogatottba Aho Tyra, Hámori Bernadett és Kádár Orsolya, míg az U16-os válogatottba Igaz Eszter kapott meghívást. A néhány napos összetartásokat mindenki pozitívan értékeli főleg úgy, hogy van olyan játékosunk, akinek ez volt az első válogatott meghívója:

„Négy napos volt a 2006-os válogatott edzőtábor, Székesfehérváron voltunk. Napi két edzésünk volt, nagyon élveztem őket, viszont el is fáradtam bennük. Szerencsére egy nagyon kedves szobatársat kaptam, így a pályán kívül töltött idő is gyorsan elrepült. Én most voltam először a válogatottban, ezért nagyon izgatott voltam az indulás előtt. Mindig is egy álmom volt ide eljutni, nagyon örülök, hogy sikerült valóra váltani” – számolt be Igaz Eszti.

„A mi összetartásunk kivételesen Miskolcon volt, így betekinthettünk a DVTK új csarnokának kulisszái mögé és játszhattunk a frissen elkészült pályán. Nagyon élveztem az ottani légkört. Összesen öt edzésünk volt, amik jó hangulatban teltek. Az edzők és a lányok is nagyon jófejek voltak. Egyenlőre még játékokat nem vettünk, de csináltunk 2-1-et, 4-4-et, gyakoroltunk 2-2 elzárást, technikáztunk és a megszokottnál többet dobtunk. Az edzések között bőven maradt időnk pihenni, amivel mindenki élt is” – mondta Van Rijs Luca, az U18-as összetartásról.

„A megszokottnál kevesebben voltunk az U20-as edzőtáborban, különböző okok miatt összesen kilenc játékos tudott eleget tenni a szövetségi kapitány hívó szavának. Ennek ellenére kihoztuk belőle a legtöbbet, intenzív és kemény edzéseink voltak. A sok munka ellenére nagyon élveztük ezt a pár napot, ami a válogatottra jellemző jó hangulat miatt is biztosítva volt. Jó volt kicsit kiszakadni a mindennapokból és más környezetben edzeni” – emlékezett vissza Szerencsés Tami, az U20-as edzőtábort követően.

„Mi egy mini összetartáson vettünk részt November 4 és 6.-a között Székesfehérváron, ahol öt edzésre volt lehetőségünk. Mivel kevesen is voltunk és rövid idő állt rendelkezésre, így leginkább arról szólt ez a pár edzés, hogy megismerjük kicsit egymást. Elkezdtünk foglalkozni a támadó taktikával, hogy képbe kerüljünk nagyjából mi is lesz az elvárás, de természetesen ennyi idő alatt nem tudtunk óriási lépéseket tenni előre. Egy alapnak jó volt ez a pár nap, úgy gondolom, akik részt vettek ezen a kis edzőtáboron legközelebb már könnyebben veszik majd fel a ritmust és szisztémát” – értékelte az Universiade összetartást Bach Bogi.

Gratulálunk lányok, csak így tovább!