Világbajnokságra készül az U18-as 3×3 női válogatott, a lengyelországi felkészülési torna alatt Földi Attilával, a válogatott mesterével beszélgettünk a kilátásokról, valamint a Vasas Akadémia helyzetéről a 3×3 válogatottakban.

Az U18-as 3×3 bő keretben három Vasas Akadémia játékos is szerepet kapott, akik a felkészülés során fontos emberei voltak a válogatottnak. A vb-re utazó keret már Lengyelországban van, ahol felkészülési tornát játszanak a mongóliai utazás előtt.

„Lengyelországban vagyunk felkészülési tornán, ahol a vb egyik csoportriválisával, Lengyelországgal, és más nemzetekkel játszunk egy tornát a hamarosan induló vb előtt. Év közben rengeteg változás volt a keretben, szinte az utolsó pillanatban is volt változás a kerettel kapcsolatban, ám a három Vasas Akadémia játékos, Altmann Anna, Mudra Viola, Szerencsés Tamara végig meghatározó szereplője volt a bő keretnek. Igyekszünk minden játékosunk felé minden akadályt elgörgetni a válogatott szereplés érdekében, hiszen büszkék vagyunk azokra, akik eljutnak a legmagasabb szintre. A három Vasasos közül Szerencsés Tamara az, aki bekerült az utazó keretbe Varga Eszter, Dénes Anna és Schlégl Odett mellett, ám lesz még Eb selejtező és maga az Európa-bajnokság, így azoknak is adott még a lehetőség, akik jelenleg nem fértek bele a négy fős csapatba. Büszkék lehetünk azonban arra is, hogy nemcsak U18-ban képviseljük magunkat a 3×3-as válogatottban, hiszen az U23-ban Bach Boglárka és Tóth Orsolya, felnőtbben pedig Böröndy Vivien is szerepet kapott. Volt szerencsém megnézni ezen keretek edzéseit, büszkén mondhatom, hogy lányink annyira jól teljesítenek, hogy a felnőtt válogatottban is szerepet érdemelnének” – mondta Földi Attila.

Hamarosan itt a világbajnokság, így adott a kérdés, mit vársz válogatottunktól a vb-n?

„Spekulálni azért nagyon nehéz, mert nem ismerjük ellenfeleinket. Tudjuk, hogy kik a játékosok, azonban nem láttuk őket játszani 3×3-ban, mert nem is nagyon játszottak még együtt, így nincs komolyabb képünk arról, hogy valójában milyenek is az ellenfelek. Ennek ellenére, amikor egy Amerikai Egyesült Államokkal és egy Oroszországgal vagyunk egy csoportban, az nem ajándék, hiszen ezek a csapatok soha nem jönnek gyenge kerettel, emellett ott vannak a lengyelek, akiket nem lehet lebecsülni, valamint Új-Zéland, aki szintén mutatott már korrekt teljesítményt ezeken a versenyeken, főleg férfi vonalon, de éppenséggel előfordulhat olyan is, hogy most a lány válogatottjuk lesz kiemelkedő. Az biztos, hogy a miénk a „halálcsoport”, az is biztos, hogy alacsony szerkezettel utazunk, hiszen nem volt olyan magasember, akit magunkkal tudtunk volna vinni, hiszen mindenki 5-5 válogatottban van. Megpróbáljuk odatenni magunkat, az biztos, hogy harcolni fogunk, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – mondta Földi Attila.

Fotó: Facebook.com/koszkadrapl