NBI/B-s csapatunk szerdán Kecskeméten járt, ahol bár végig vezettek lányaink, az utolsó percre mégis kérdéses volt a győztes kiléte. 

„Annak ellenére, hogy figyelmeztettük a lányokat, egyik ellenfelet sem lehet lebecsülni,a meccsbe gyenge védekezéssel, puhán mentünk bele, gondolva a győzelem magától jön majd. Valóban gyengébb, de ugyanakkor nagyon harcias ellenféllel találkoztunk. Habár vezettünk az egész mérkőzés alatt, a Kecskemétnek sikerült egy másodperccel a vége előtt hármast dobnia, és ezzel a mérkőzés első alkalmával vezetést szereznie. Az időkérés után Nadia is dobott egy hármast és megmentett minket a szégyenletes vereségtől. Annak ellenére hogy meg kell érteni a fáradságot három játékosunknál, hiszen Viola, Tamara és Anna három napig a B33-as válogatottal edzettek, az ő gyengébb teljesítményük ellenére is az mutatkozik meg, hogy ha nem száz százalékos a védekezés, nem várhatunk el biztos győzelmet ilyen ellenféllel szemben sem. Meg kell dicsérni Budácsik Dorottyát, aki a 28 pontja mellé, 12 lepattanót, 4 blokkot és 37 IBM-t szerzett, valamint Smailbegovic Nadiát, aki a győztes kosár és a 11 pontja mellett harciasan játszott, és jól védekezett. A kosarak mellett 6 lepattanó, 4 szerzett labda, 4 gólpassz és 21 IBM állt a neve mellett” – mondta a csapat edzője, Krivacsevics Dragoljub.

Kecskeméti Kc – Vasas Akadèmia 65-67 (19-15,15-19,7-14,24-19)
Pontszerzők:
Kecskeméti KC: Kurtz K. 16/6, Schlégi O. 8/6, Tasi R. 14, Burján L. 16/9, Vincze N. 4, Mérész P. 7/3, Magna G., Csomor F.
Vasas Akadémia: Budácsik D. 28, Smailbegovic N. 11/3, Mudra V. 4, Szerencsés T. 3, Madár K. 3, Tóth F. 5/3, Nagy L. 4, Altmann A. 5/3, Vígh B. 4