Pontosan két hét múlva játssza következő tétmérkőzését a Vasas Akadémia felnőtt csapata, amely több, mint egy hónap pihenőre kényszerült a COVID járvány miatt. A teljes csapat hétfőn kezdte meg az edzéseket, az új kezdetről Milos Pavlovicot kérdeztük.

Több, mint egy hónap pihenőre kényszerült a csapat. Milyen érzés újra együtt dolgozni és készülni a következő megmérettetésre?

„Eszméletlen jó érzés, nagyon vártuk már ezt a pillanatot. Természetesen mindenki átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, Budácsik Dorka kivételével mindenki megkezdhette a munkát. Dorkára egyelőre további vizsgálatok várnak. Múlt héten hétfőn voltak már egyéni és kis csoportos edzések, a teljes csapattal azonban két napja edzünk. Eddig teljesen elégedett vagyok, nyilván mindenkin látszik a hosszú kiesés, de mindenki motivált és játékra éhes. Elsődleges célunk, hogy a leállást megelőző formánkban tudjunk teljesíteni, motiváltak és magabiztosak legyünk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Kaptak a lányok „házi feladatot” a karantén idejére?

„Vannak szakmai titkok, amiket nem árulhatok el, de nem hagytuk feladat nélkül a játékosokat. Annak ellenére, hogy nem léphettünk pályára, mindig vannak dolgok, amiken lehet fejleszteni, hogy jobbak legyünk.  Azonban az, hogy ez pontosan mit jelent, az a csapat titka marad” – mosolyodott el Milos Pavlovic.

Remekül kezdtük a bajnokságot, három győzelemmel és egy vereséggel áll eddig a csapat. Képesek leszünk ott folytatni, ahol a kényszerpihenő előtt abbahagytuk? 

„Nagyon korai még a visszatérésről beszélni. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy taktikailag, mentálisan és fizikálisan is újra toppon legyünk. Pozitívan gondolkodunk, nagyon várjuk az előttünk álló kihívásokat. Hiszünk abban amit csinálunk, nem felejtettük el azokat a célokat, melyeket szezon elején kitűztünk. Mindenkiben benne van a küzdeni akarás, alig várjuk, hogy újra tétmeccset játszhassunk” – zárta a beszélgetést Milos Pavlovic.

A Vasas Akadémia december 9-én, szerdán otthon fogadja a Sopron Basket csapatát, majd december 12.-én, szombaton az ELTE BEAC Újbuda látogat Pasarétre. Első idegenbeli mérkőzésünket Miskolcon játsszuk december 16.-án, szerdán az Aluinvent DVTK vendégeként.