Magabiztos, rajt-cél győzelmet aratott a Vasas Akadémia a VBW CEKK Cegléd otthonában, a Tippmix Npi NBI/A bajnokság 18. fordulójában. Milos Pavlovic együttese korán kézbe vette az irányítást és tíz, húsz, majd harminc pontos különbséget is ki tudott alakítani. 66-95-ös győzelmet arattak lányaink, amivel hosszú negatív szériát szakítottunk meg.

Feldobást követően a hazaiak szerezték meg a labdát, Cooper agresszívan támadta a gyűrűt, Madár Eszti pedig csak szabálytalanul tudta megállítani az ellenfél centerét. A sikeres büntetők után lányaink is begyújtották a rakétákat, Schaquilla Nunn és Tóth Orsi is betalált, ám Szerelem-Kobolák hárompontosával a CEKK ismét átvette a vezetést. Smailbegovic Nadia duplája után Papp Dia is feliratkozott a pontszerzők listájára, két sikeres büntetőt követően csapatkapitányunk egy triplát is elsüllyesztett. Magasabb hőfokon égett csapatunk, aminek köszönhetően diktálni tudtuk a tempót. Papp Dia és Smailbegovic Nadia két hárompontosával már az első negyedben tíz pont fölé tudtuk növelni a különbséget. Williams és Rakita pontjaival próbált zárkózni a CEKK, ám védelmünk is a helyén volt, ezért tartani tudtuk a kialakított előnyt. Qui Nunn és Madár Eszti centermunkáját dicsérhettük a második negyed elején, Smailbegovic Nadia újabb triplájának köszönhetően pedig már húsz pont fölé nőtt az előnyünk. Távoli dobásainkat remek százalékkal értékesítettük, ugyanez nem mondható el a ceglédi együttesről, amely hárompontosokkal igyekezett zárkózni, ám 18-ból mindössze 4 kísérlet ért célt a nagyszünetig. Agresszív játékunkkal sikerült meglepnünk ellenfelünket, akik láthatóan nem találták meg az ellenszert az első félidőben (23-46).

Madár Eszti két sikeres közelijét Papp Dia duplája követte, a harminc pontos különbséget azonban rendre Cooper akadályozta meg. A vendégek légiósa tartotta a lelket csapatában, ő volt az egyetlen, aki be tudott találni a harmadik negyed első öt percében. Szirony és Rakita is igyekezett tenni valamit a közösbe, ez azonban csak arra volt elég, hogy ne nyíljon még jobban az olló. Remek munkát végeztek lányaink minkét palánk alatt, így ha hátradőlve nem is, magabiztos előnnyel vághattunk neki az utolsó negyednek. A hajrában bővítette rotációnkat Milos Pavlovic vezetőedző, Láng-Miticzky Blanka, Van Rijs Dóra és Kádár Orsi is lehetőséget kapott a pályán. Smailbegovic Nadia hárompontosának és Madár Eszti ziccerének köszönhetően átléptük a 30 pontos határt, az utolsó negyed felénél tehát már nem volt kérdés, melyik csapat nyeri meg a mérkőzést. Fiatal játékosaink közül mindhárman eredményesek tudtak lenni, ráadásul a találkozó végéhez közeledvén a 100 dobott pont is karnyújtásnyira került. A bűvös számot sajnos nem sikerült elérni, de a mérkőzést így is magabiztosan sikerült megnyerni. A Vasas Akadémia 66-95-ös győzelmet aratott, csapatunk tehát a nehéz ellenfelekkel tarkított rögös utat követően újra jó irányt vett.

Először is elégedett lehetek azzal, ahogyan visszatértek azok a játékosok, akiket nélkülöznünk kellett a korábbi meccseken. Nagyjából mindent megcsináltunk, amire készültünk, követtük a taktikát, de persze voltak hibáink is. Örülök, hogy nyertünk és dolgozunk tovább, hogy elérjük a céljainkat – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 66-95 (12-27, 11-19, 20-24, 23-25)