A Vasas Bolhák U12-es csapata két mérkőzést is játszott a hétvégén, az eddigiekhez képest annyi változott, hogy ezúttal a szülők is buzdíthatták a csemetéket. 

„Az MTK elleni mérkőzést nagyon lassan és enerváltan kezdtük el, ez biztos a jóval magasabb ellenfél és a szezonban az első olyan mérkőzés okozta, ahol a szülők is részt tudtak venni szurkolóként. A második negyedben sikerült felvennünk a versenyt gyorsaságban és védekezésben is az MTK csapata ellen, de az első negyedben szenvedett hátrányunkat nem tudtuk ledolgozni. A második félidőben a pontoktól függetlenül, nagyon szép szervezett támadásokat tudtunk véghez vinni, csak a végén nem sikerült ezeket kosárral befejezni. Az utolsó negyedet sikerült pontokban megnyernünk. A mérkőzésen kiemelném Jakó-Szalai Zita pont erős játékát és Lévai Júlia agresszív védekezését” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

MTK Budapest – Vasas Bolhák 50 – 30 (14-2, 16-14, 14-4, 6-10)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Jakó-Szalai Zita 11, Sepsey Lilla 6, Dávid Léna 5, László Tamara 4, Lévai Júlia 2, Tóth Fanni 2, Gaál Száva, Juhász-Kelly Hanna, Márton Gréti, Szabó Emma, Péter Zsófi, Horváth Csilla

„A második mérkőzést pár perc szünet után el is kezdtük. A Zuglói Sasok csapata magas és gyors fiúkból állnak. Az első negyedben fel tudtuk velük venni a versenyt, de a második negyedre gyorsaságban sajnos megvertek minket. Összességében a mérkőzés képe sokkal biztatóbb volt, mint az elsőé. Gyors támadásokat láttunk, ahol a lányok szépen tudtak egymásnak passzolni. Agresszíven tudtunk védekezni és többször is fel tudtuk venni velük a versenyt lepattanózásban. Sokat kell még javítanunk a lépéshibákon és a megállásokon, hogy minél hatékonyabban tudjunk kosarakat szerezni. A mérkőzésen kiemelném Szabó Emmát, aki a mérkőzésen nagyon agresszívan és ponterősen játszott, Juhász-Kelly Hannát aki 14 pontot dobott és mellettük László Tamarát, aki nagyon jó formáját mutatta a mérkőzésen” – értékelt Mecséri Alexandra.

Vasas Bolhák – Zuglói Sasok 54 – 63 (16-14, 13-23, 12-17, 13-9)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Juhász-Kelly Janna 14, Dávid Léna 13, Szabó Emma 10, Gaál Száva 4, Jakó-Szalai Zita 3, Tóth Fanni 3, László Tamara 2, Horváth Csilla 2, Márton Gréti 2, Péter Zsófi 1, Lévai Júlia, Sepsey Lilla