A 2019-es naptári évben volt rá utoljára példa, hogy gyerekek százait láthattuk vendégül a Pasaréti Sportcentrumban, az idei évben azonban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége döntése értelmében, újra mi adhattunk otthont az U11-es korosztály év végi tornájának.

Mint azt sokan biztosan tudják, ebben a korosztályban nem hagyományos országos döntőket rendeznek, hanem felosztják a 16 résztvevő csapat játékosait, és új csapatokat kreálva, egy jó hangulatú Jamboree-t hoznak létre. Így történt ez idén is, ahol természetesen a Vasas Amazonok is részt vettek, a rendezvénnyel kapcsolatban pedig a korosztály edzőjét, Mecséri Alexandrát kérdeztük.

„A három nap alatt rengeteg új játékost ismertem meg, akiket remélem később a nagyobb korosztályokban is láthatunk majd. A körülmények megfelelőek voltak, így én is és a játékosaink is remekül tudtuk magunkat érezni. Nagyon jó volt látni, hogy a Vasasos játékosaink, hogyan játszanak más edzők és más játékosok mellett. Az edzőktől kapott pozitív visszajelzések voltak talán azok, amik igazán megkoronázták a hétvégét. – emlékezett vissza Mecséri Alekszandra – A gyerekektől és a szülőktől egyaránt nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ennek a korosztálynak még nem volt Jamboree az előző évek során, így első élményként nagyon élvezték és a harmadik napra egytől egyig nagyon elfáradtak. A legjobban azt élvezték, hogy új emberekkel ismerkedhettek, mérkőzéseken vehettek részt és ezek mellett csapattársaik és edzőik ellen tudtak játszani és megmutatni mit tudnak.”

Sajnos a lebonyolítás hátulütője, hogy nem derül ki, milyenek az erőviszonyok, nincs igazi felmérő az év végén, így nehezebb megállapítani, hogy melyik csapat honnan, hova jutott a szezon során. Ennek ellenére kenguru lányaink sok erőfelmérőn vehettek részt, és a Jamboree során is jól teljesítettek.

„A szezonban Budapest harmadik lánycsapataként zártuk az évet. Sokszor voltak betegségek, ami miatt nem tudtunk teljes csapattal menni a mérkőzésekre és a fordulókra, de az év végére sikerült összeszedni magunkat és 7. fordulótól kezdve szinte teljes csapattal tudtunk részt venni a versenyeken. A mérkőzéseken a lányok egytől egyig próbálták az edzésen tanultakat alkalmazni és csapatként játszani. Edzőként nagyon jó érzés volt látni azt, hogy a gyerekek a szezon során mennyit fejlődtek és milyen csapattá nőtték ki magukat. Az év során próbáltunk a lányoknak minél több mérkőzés lehetőséget adni, így a játékosok nagy része az U12-es bajnokságban is részt vett. Ezek mellett edzőmérkőzéseket is szerveztünk. Az U11-es Jamboree előtt egy szekszárdi tornára hívtak meg minket, ahol az Atomerőmű KSC Szekszárd és az NKA Pécs csapata ellen tudtunk mérkőzéseket játszani. Szerettük volna a lányoknak megmutatni, hogy más területi csapatok ellen is szükséges edzőmérkőzéseket játszani, mivel pár év múlva ők is szembe jöhetnek velünk. Szerencsére mind a két mérkőzést meg tudtuk nyerni, így jó kedvvel indultunk neki a Jamboreenak.”

„A dobóversenyre Mayr Janát választottunk, mivel sokszor bemutatta remek dobóképességét és a kenguru bajnokságban a legstabilabb játékosunk volt. Jana az U12-es csapatunknak is meghatározó játékosa és számtalanszor bebizonyította, hogy a hátán tudja vinni a csapatot és ezzel mérkőzéseket is tudtunk nyerni. Az All Star mérkőzésre Szabó-Iván Liliánát választottuk, aki az év elején csatlakozott hozzánk és az év során a legtöbbet fejlődött, ezért szerettük volna neki megadni a bizalmat és megmutatni neki, hogy itt a helye. A szezon az U11-es korosztálynak ezzel lezárult, de a munka folytatódik. Június utolsó két hetében játékosaink táborainkban vesznek részt, ahol tovább tudnak fejlődni” – zárta gondolatait Mecséri Alexandra.