A Vasas Akadémia NBI/A-s csapata a hétvégén a bajnoki tabella harmadik helyezett Aluinvent DVTK együttese ellen játszik a Pasaréti Sportcentrumban.

Két idegenbeli győzelem után ismét otthon játszik felnőtt csapatunk a hétvégén. A CEKK és az MTK elleni siker után egy igazi nagyágyú érkezik Pasarétre. Bár csapatunk jó formában van, Dombai Réka az Ajka elleni NBI/B-s meccsen, míg Bach Boglárka edzésen szenvedett kisebb sérülést, így szombati játékuk egyelőre kérdéses.

A DVTK öt győzelemmel és két vereséggel jelenleg a bajnokság harmadik helyén áll, ráadásul az Európa Kupában is szereplő együttes négy mérkőzés után vezeti a csoportját. Szerdán éppen Brnóban játszott Cziczás László csapata, ahol 70-83-as győzelmet arattak a borsodiak.

A DVTK jó formájának, és a keret erősségének köszönhetően keresve sem lehet találni rést a diósgyőri pajzson: „Vitathatatlan tény, hogy a DVTK-nak nagyon erős kerete van, de megpróbáljuk megtartani azt a lendületet, amiben most vagyunk, és mindent megteszünk azért, hogy egy jó mérkőzést játszunk ellenük” – mondta csapatunk vezetőedzője, Földi Attila.

A hazai győzelem teljes kerettel is bravúrnak számítana csapatunktól, azonban amennyiben Földi Attila nem számolhat a korábban említett két meghatározó játékosával, „Dávid” megcsorbult esélyekkel vághat neki a „góliát” elleni küzdelemnek.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az alábbi linken tekinthetik meg: https://www.youtube.com/watch?v=oBpwdSDer04

A Vasas Akadémia – Alunvent DVTK mérkőzés szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.