Nem tudta megszerezni első bajnoki győzelmét a Vasas Akadémia a Tippmix Női NBI/A 3. fordulójában a TFSE-MTK ellen. Milos Pavlovic tanítványai nagyot harcoltak, de volt néhány rosszabb periódus, amit ellenfelünk ki tudott használni. 

Vendég pontokkal kezdődött a találkozó, a feldobást követően szépen járatta a labdát ellenfelünk, majd Czinano talált be a festékből. Az első hazai kísérletből nem született találat, Savannah Plentovich azonban el tudta lopni a labdát, így új esélyünk nyílt. Agresszívan védekezett légiósunk, aki a következő TFSE támadás során is el tudta venni a labdát. Gelei Karola hárompontosával kezdtük meg a pontgyártást, Madár Esztit azonban korán a kispadra kellett ültetnünk fault problémák miatt. Nagy iramot diktáltak a csapatok, Baa ziccerére Myah Taylor tudott válaszolni egyéni akcióból. Szabó hárompontosával vette át a vezetést a TF a negyed felénél, Myah Taylor azonban újra eredményes tudott lenni és hamar kiegyenlített. Fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, ám a folytatásban a vendégek húztak el. A TF-nél Dúl Panka, a Vasasnál Savannah Plentovich kapta el a fonalat, előbbi 7, utóbbi 5 pontot szerzett rövid idő alatt, ellenfelünk pedig 4 pontos előnnyel zárta az első játékrészt.

Szerencsés Tami triplájával azonnal zárkózni tudtunk, ráadásul jó védekezést követően megszereztük a lepattanót, Kádár Orsi pedig remek centermunkával jelentkezett. Nem vezettünk sokáig, azonnal reagálni tudtak a vendégek, Dúl Panka és Carter találataival újra hátrányba kerültünk. Budácsik Dorka hárompontossal válaszolt Czinano ziccerére, így újra egy pont volt a két csapat között. Madár Eszti épp, hogy beállt, azonnal fújást kapott, így immár három személyi hibával kényszerült a kispadra. Míg hazai oldalon Eszti, addig vendég oldalon a csapat küzdött faultproblémával, Szerencsés Tami büntetőivel át tudtuk venni a vezetést. Továbbra is feszült, de jó hangulatú mérkőzést láthattak a kilátogatók, Dúl Terka, majd Dúl Panka hárompontosát követően a TF szurkolók hangját lehetett jobban hallani a lelátón. 29-35-ös állásnál kért időt Milos Pavlovic, védekezésben ugyanis visszább esett a teljesítményünk. Tóth Orsi kosarával tértünk vissza a pályára, de megint kaptunk egy triplát, ezúttal Szabótól. Vendég időkérés szakította meg a játékot, a lerajzolt akcióból Czinano tudott eredményes lenni és állította be a 10 pontos különbséget. Jobb ritmusban kosárlabdázott a TF az utolsó percekben, 31-43-as eredménnyel zárult a második negyed.

Szabó bravúros duplájával vágtak neki a csapatok a folytatásnak, majd Carter lepattanójának köszönhetően Dúl Panka jutott második esélyhez. Nálunk Savannah Plentovich játszott össze szépen Jáhni Zsófival, aki a palánkot használva talált gyűrűbe. Czinano ziccerét követően ismét Jáhni Zsófi tudott eredményes lenni, majd Budácsik Dorka is szabad utat talált a gyűrűig. Igyekeztünk ritmust váltani, de jól gazdálkodott megszerzett előnyével a TFSE-MTK. Centermunkánknak köszönhetően tudtuk tíz ponton belülre zárkózni, ekkor valami megváltozott hazai oldalon. Elkaptuk a ritmust, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre és sebességből játszottunk. Tóth Orsi két villámgyors indulásából egy ziccer és egy remek assziszt sült ki, 46-51-es eredménynél pedig már a vendégek kértek időt. Ellenfelünk egyik legjobbja, Czinano negyedik személyi hibáját is megkapta a harmadik negyed felét követően, rögtön cserét is kért Hegedűs Péter. Szerencsés Tami ütött be egy taktikai faultot a palánk alatt, a játékvezetők azonban sportszerűtlen faultot fújtak játékosunk ellen. Célt értek a büntetők, amire négy ponttal válaszoltunk. Fokozódott a hangulat és nőtt a feszültség a pályán, a lélektani előny pedig hozzánk került, miután Tóth Orsi a dudaszóval egyidőben értékesítette a ziccert és zárkóztatta csapatunkat három pontra.

52-55-ös állásnál kezdődött meg az utolsó tíz perc, amit Czinano középtávolija nyitott. Nem kellett sokat várnunk a válaszra, Myah Taylor tört be és szerzett két pontot. Pattanásig feszültek az idegek, amikor Budácsik Dorka igyekezett faultot kiharcolni Czinano-n, de helyette a hazai kispad kapott technikai figyelmeztetést, majd vezetőedzőnkre is fújtak egyet. Szabó sikeresen értékesítette a büntetőket, majd Dúl Panka egy hárompontost is elsüllyesztett a gyűrűbe, mi pedig kezdhettünk mindent elölről. Hazai időkérés következett, Madár Eszti pedig büntetőkkel zárkóztatta csapatunkat. Ismét tíz pontra nőtt a hátrányunk bő hat perccel a vége előtt, amikor Szabó újabb triplát értékesített. Támadásban hosszú időre megrekedtünk, nem tudtuk kihasználni helyzeteinket, pedig volt belőle egy pár. Dúl Panka ziccerével 56-68-ra változott az eredmény, azonban Szerencsés Tami találatával végre nálunk is született pont. Czinano szűk két perccel a vége előtt kipontozódott a vendégeknél, így újra megcsillant némi reménysugár, azonban Németh négy pontjának a vendégek örülhettek. Az utolsó másodpercekben nem számíthattunk meglepetésre, a TFSE-MTK megszerezte idei második győzelmét, a Vasas Akadémia pedig továbbra is nyeretlen a 2023/24-es szezonban.

Voltak jó periódusaink a mérkőzésen, de nem ez jellemezte a játékunkat. Meg kell találnunk a módját, hogy ebből legyen több, ne hullámvölgyből. Sok jó helyzetet teremtettünk támadásban azonban nem tudtuk őket bedobni. Látszik a fejlődés a csapaton, de ez sajnos még mindig kevés ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjünk. Folytatjuk a munkát, sokat kell edzenünk és beszélgetnünk, hogy mihamarabb rátaláljunk a helyes útra – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 58 -74 (18-22, 13-21, 21-12, 6-19)