A Balkán-kupa elhódítása után Igor Skocosvki, és az U16-os leány válogatott Székesfehérváron, az Olimpiai Reménységek Versenyén is diadalmaskodni tudtak. A keretbe négy Vasas Akadémia játékos is meghívást kapott.

Egy hónapon belül másodszor nyert nemzetközi tornát junior edzőnk, Igor Skocovski az U16-os válogatottal. A torna harmadik, záró napján két makulátlan mutatóval álló együttes volt még a leányok között: a magyar és a cseh hölgyek egyaránt legyőzték a szlovák és a lengyel válogatottat, így ők játszották a döntőt. A Vasas Akadémia nemcsak a kispadon, hanem a pályán is kivette részét a sikerből, hiszen négy játékosunk is részt vett a tornán.

A finálé első negyedében a csehek meglepték a mieinket jó védekezésükkel, s egy 6‒0-ás szakasszal nyitottak. A második játékrész már úgy alakult számukra, ahogyan az addigi mérkőzéseik: pillanatok alatt egyenlítettünk, a 13. perc elején pedig már mi vezettünk (17‒15). Az ellenfél nem találta a remek védekezés ellenszerét, így a középső két negyedet abszolút uralták a magyar tehetségek. A záró játékrészben már valamelyest visszaesett a hátul mutatott teljesítmény, de ez a lényegen nem változtatott: simán, 72‒48-ra diadalmaskodott.

Forrás: http://www.utanpotlassport.hu