Szerdán a junior bajnokság rájátszásának következő mérkőzésére utazott kadett/A csapatunk Nagykanizsára. A kanizsai lányokkal már találkoztunk kétszer az alapszakasz során, mindkét alkalommal a Vasas lányai örülhettek. Akkor azonban nem játszhatott sérülés miatt ellenfelünk legponterősebb játékosa. Most teljes csapattal állt ki mindkét együttes és egy végletekig kiélezett, izgalmas és pontokban gazdag mérkőzésen sikerült ismét nyernie fiatal csapatunknak.

“Hatalmas lendülettel kezdtük a találkozót, bátor támadójáték mellett agresszívan védekeztünk, a negyedik percben már 12-4-re is vezettünk, amire jött is a kanizsai időkérés. Nagyobb sebességre kapcsolt ellenfelünk, nálunk volt egy-két ritmustalan támadás és eladott labda, ami miatt a negyed végére elfogyott az előnyünk. Egész mérkőzésen óriásit harcolt fiatal csapatunk, nem ismert elveszett labdát, nagyon akarták a lányok ezt a győzelmet, még akkor is amikor a negyedik negyed elején 8 pontos hátrányba kerültünk. A kanizsai csapat védekezés váltásaira nagyon jól reagáltunk, megtaláltuk az egyensúlyt a belső és a külső dobások között és igazi csapatként védekeztünk, segítették egymást a lányok. Végre volt kizárásunk is és lepattanó labdáink, és olyan iramot diktáltunk támadásban, amelyre már nem volt válasza ellenfelünknek, 28-16-ra nyertük az utolsó negyedet és így a mérkőzést is. Igazi vezére volt a csapatnak dupla-dupla teljesítményével és mezőnymunkájával Rátkai Eszti (25/6 pont, 11 kiharcolt fault, 6 lepattanó, 7 assziszt, 3 szerzett labda, 35 IBM pont), nagyszerű dupla-dupla teljesítményt nyújtott Kádár Orsi (17 pont, 10 lepattanó, 25 IBM pont), Duka Lili pedig remek támadójátékával és lepattanóival segítette a csapatunkat (19/9 pont, 8 lepattanó, 2 szerzett labda, 24 IBM pont). Szeretném még kiemelni Aho Tyra remek védekezését és mezőnymunkáját (9 pont, 6 lepattanó, 5 assziszt, 13 IBM pont), valamint Láng-Miticzky Blanki alázatos és harcos védekezését, de aki ma pályára lépett mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hatalmas utat tettek meg a lányok a junior selejtezőktől a rájátszásig, mérkőzésről-mérkőzésre fejlődnek. Csak így tovább lányok” – értékelt a csapat edzője, Eördögh Edit.

Kanizsai Vadmacskák – Vasas Akadémia/B 78-84 (22-21, 20-20, 20-15, 16-28)
Pontszerzők:
Kanizsai Vadmacskák: Zsámár P. 8/3, Daa D. 47/12, Szórád A. 14, Füredi L. 2, Csuha P. 4. Csere: Dánhegyi D., Horváth L. 3, Lamm D.
Vasas Akadémia/B: Aho Tyra 9, Rátkai Eszter 25/6, Duka Lili 19/9, Örsi Kata 2, Kádár Orsolya 17. Csere: Láng-Miticzky Blanka 6, Villányi Diána, Szilágyi Ágnes 2, Masier Sophia 4, Kemény Sz.