A bajnokság negyedik fordulójában a Vasas Akadémia az ELTE BEAC Újbuda otthonába látogatott, és megszerezte harmadik győzelmét az idei szezonban. Magabiztos első félidőt követően a harmadik negyedben alábbhagyott lendületünk, melynek köszönhetően ellenfelünk fel tudott zárkózni. A negyedik negyed azonban két Vasas triplával kezdődött, visszaállt a tíz pont körüli különbség, amit végig meg tudtunk tartani.

Görcsösen kezdett mindkét csapat a fővárosi derbin, ezt követően azonban a Vasas Akadémia volt az, amely hamarabb tudta rendezni a sorokat. Tóth Orsi hármasának és Budácsik Dorka ziccerének köszönhetően 4-11-re elhúztunk, a Bach-Fraser duó pontjaival pedig tíz pont fölé növeltük előnyünket a negyed végére.

Folytatódott a Vasas uralom, Bri Fraser duplája indította a játékrészt, amit közel három perces gólcsend követett. Nem találta az ellenszert a BEAC, nem csökkent a különbség. A másik oldalon Bach Bogi és Bri Fraser volt elemében, mindkét játékos 13-13 pontnál járt a negyed végére.

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ

Térfélcsere után a hazai együttes megkezdte a törlesztést, ami nagyban rajtunk is múlott. Védekezésünk fellazult, dobásaink nem találtak gyűrűbe, a BEAC pedig komoly erőfeszítések árán felzárkózott tíz pont alá.

Tóth Orsi és Papp Dia triplái nyitották a záró negyedet, egy perc sem kellett ahhoz, hogy újra magabiztos különbség legyen látható az eredményjelzőn. Remekül játszottak lányaink, ellenfelünk nem talált rajtunk fogást, így Milos Pavlovic csapata harmadik idegenbeli mérkőzését is megnyerte.

„Minden mérkőzésünkre igyekszünk maximálisan felkészülni, ám a mai találkozóra egy nappal kevesebb időnk volt, hogy rendezzük sorainkat. A CEKK elleni meccs sokat kivett belőlünk, így örültem, hogy ma nem kell messzire utaznunk. Ismét negyven percen át küzdöttünk, a csapat megmutatta karakterét és annak ellenére, hogy volt egy nagyobb hullámvölgyünk úgy gondolom, végig kezünkben volt az irányítás. Fontos megemlíteni, hogy a rosszabb periódusban is helyt álltunk, nem engedtük túl közel magunkhoz ellenfelünket, melynek köszönhetően nemcsak a mérkőzést sikerült megnyerni, hanem mentálisan is fejlődött fiatal csapatunk. Külön öröm, hogy egyre több játékos tesz bele a közösbe, természetesen vannak vezérek, de nem egy vagy két emberes csapat vagyunk. Nem várhatjuk el egy-egy játékostól ebben a feszített tempójú alapszakaszban, hogy meccsről meccsre ugyan azt hozza. Bizalmat szavazunk mindenkinek edzésen és a mérkőzéseken is, próbáljuk megtalálni az egyensúlyt, hogy frissek és magabiztosak maradjunk. Maximálisan megérdemeltük a győzelmet, elégedettek lehetünk, azonban továbbra is két lábbal kell járnunk a földön, hiszen még nagyon a bajnokság elején vagyunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 56-70 (12-23, 18-20, 15-10, 11-17)