A tavalyi szezon üde színfoltja volt az NBI/A csoportos bajnokságban csapatunk, hiszen annak ellenére sikerült megszerezni a 6. helyezést egy évről évre erősödő bajnokságban, hogy légióst foglalkoztattunk volna. Bár a koncepció továbbra is a magyar fiatalokkal elért minél jobb eredmény, a távozók megnövekedett létszáma miatt a következő kiírásban két amerikai játékos is fogja segíteni fiataljaink munkáját.

Siklós Dorottya szezon közben, Bach Boglárka, Pusztai Petra és Dúl Terka pedig a szezon végén távoztak, így mezőnyben mindenképpen elkelt az erősítés.

Katrina Pardee a West Virginia egyetem hallgatójaként végezte el az amerikai főiskolát, majd több tengerentúli csapat után a tavalyi szezonban a ZKK Cinkarna Celje csapatát erősítette, akikkel egészen a bajnoki címig meneteltek. 25 éves játékosunk leginkább bedobó poszton érzi otthonosan magát, de biztosak lehetünk benne, hogy jó helyen lesz nála a labda azokban a percekben is, mikor kezdő irányítónk, Papp Klaudia jól megérdemelt pihenőjét tölti majd.

Már az előszezon mérkőzésein megmutatta, hogy a pálya minden pontjáról eredményes tud lenni, mind betörés után, mind a hárompontos vonalon túlról veszélyes, így a saját pontjain kívül a többiek helyzetét is megkönnyítheti játékával. Személyiségében maximálisan passzol a jelenlegi kerethez, fiatalos, mosolygós természete nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is segíti a beilleszkedésben.

Rengeteg ismerősöm és barátom mesélt nekem már Budapestről, de személyesen még sosem volt szerencsém ide látogatni. Szűk három hét itt töltött idő után azt gondolom, hogy igazuk volt, tényleg csodálatos város, örülök, hogy itt lehetek. Bár közeli barátaim nem játszanak a ligában, azért a női kosárlabda világa meglehetősen kicsi, így több embert is ismerek már a mezőnyből – kezdte bemutatkozását játékosunk.

Úgy gondolom, hogy az energia és az a szenvedély, ami bennem van a kosárlabda iránt az, ami a legnagyobb hozzáadott értékem lehet a csapathoz a szezon során, tökéletességre törekszem és elvárom ezt a csapattársaktól is. Szeretném, ha meg tudnánk mutatni azt, ami bennünk van. Elsősorban a pontszerzés lesz a feladatom, de a pálya másik oldalán is szeretnék bizonyítani és példát mutatni a fiatalabbaknak.

Nem lesz szokatlan a sok fiatal játékos a keretben, tavaly a Celje csapatában is hasonló volt a felállás. Örülök, hogy lehetőségem van kicsit „felkarolni” a tehetséges, kevésbé rutinos csapattársakat, segíteni őket a pályán és a pályán kívül is a profivá válásban.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb problémája a centerposzt volt csapatunknál, ugyanis Sara Heljic és Radócz Fanni előbb egy-egy teljes évet kihagytak térdsérülés miatt, idén nyáron pedig távoztak Pasarétről, így a bedobó poszthoz hasonlóan a magasembereknél is szükségszerű volt az erősítés.

Schaquilla Nunn 28 éves korára meglehetősen tapasztalt légiósnak számít, a Tennessee egyetem korábbi kiválósága megfordult többek között a német, iráni és egyiptomi bajnokságban is, miután 25. helyen kiválasztotta őt a 2017-es WNBA drafton a San Antonio Stars. Hatékony pontszerzőként és kiváló lepattanózóként tartják számon, bízunk benne, hogy ezen képességeit nálunk is kamatoztatja majd.

Korábban már többször is jártam Magyarországon, ezen belül pedig Budapesten, így nem teljesen ismeretlen számomra a város, ennek ellenére idegenvezetést azért nem vállalnék egyelőre – kezdi a tőle megszokott szórakozott stílusban újdonsült centerünk.

Cheridene Green, a DVTK centere korábban csapattársam volt a Tennessee egyetemen, többször is beszéltem vele, mielőtt aláírtam volna a szerződésemet. Sajnos a felkészülésbe csak kicsivel a többiek után tudtam becsatlakozni egy betegség miatt, de a hétvégi szerb túrán már teljes értékű tagja lehettem újdonsült csapatomnak. Mindig öröm pályára lépni egy hosszabb kihagyás után, néhol még csikorognak a fogaskerekek, de keményen dolgozunk rajta, hogy a hétvégi szezonrajtra olajozottan működjenek majd. Katrinához hasonlóan én is úgy érzem a megfelelő morál és szorgalom az, amire szükségünk lesz a bajnokság során, a csapat legidősebb játékosaként felelősségemnek érzem, hogy az összes fiatalt felkaroljam és segítsem őket a fejlődésben, ezáltal pedig én is jobb játékossá tudok majd válni.

Olyan játékos vagyok, akit kevésbé érdekelnek a statisztikái, inkább megpróbálok minden apróságot megtenni a sikerért, legyen szó kemény zárásokról, küzdelmes lepattanókért vívott csatákról, vagy szabad labdákért való küzdelemről.

Úgy gondolom, hogyha minden a tervek szerint alakul, akkor kiváló szezon várhat ránk, a fiatal játékosaink éhesek a sikerre és a tanulásra, és kortól függetlenül mindenki szeretne bizonyítani. Szeretnék meghatározó tagja lenni az együttesnek, és közösen elérni a céljainkat.

Fotó: Vasas Attila