Kadett korosztályú játékosokból álló U18/B csapatunk második junior selejtezőjét játszotta a hétvégén. Két eltérő ritmusú találkozó várt lányainkra, azonban a szezont illetően fontos tapasztalatokat gyűjthettek a pályára lépők.

„A BEAC elleni mérkőzés elején sok hibával játszottunk, de a két középső negyedben sikerült biztos előnyt kialakítani. Lehet, hogy a vasárnap délutáni időpont miatt, de sokszor belekényelmesedtünk a mérkőzésbe, nem voltunk végig élesek” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

BEAC-Újbuda KA/M – Vasas Akadémia/B 45-74 (7-12, 14-29, 16-21, 8-12)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Ulrich Z. 10, Hruby L. 10, Szivássy L. 10, Herzog B. 9, Szabó F. 9, Molnár K. 8, Benyovszki P. 8, Rubint Á. 6, Varga P. 4, Maróty D.

„A második egy jobb színvonalú mérkőzés volt, ami a lányokat is jobban motiválta, és jó lendülettel játszottunk. A kisebb sérülésekkel küzdők csak limitált perceket kaptak, így a mérkőzés vége felé már egyre fáradtabbak voltunk és kijött a fizikális különbség a két évvel idősebb fehérvári lányok javára. A mérkőzés hasznos volt, és új pozitív arcát ismertem meg a csapatnak. Gratulálok nekik a lendületes, gyors játékhoz, és ahhoz a harcos hozzáálláshoz, amit többen mutattak a pályán. Nagyon nehezen állunk össze erre a szezonra, de remélem ez a mérkőzés egy hosszú út eleje, melyet a kadett bajnokságban tudunk majd kamatoztatni” – értékelt Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Dávid Kornél KA/A 55-66 (14-22, 16-16, 15-10, 10-18)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Ulrich Z. 14, Hruby L. 13, Szivássy L. 4, Herzog B. 8, Szabó F. 2, Molnár K., Benyovszki P. 2, Rubint Á., Varga P. 8, Maróty D.