Július elején Szarajevóban rendezték az U18-as Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott ezüstérmet szerzett. Egy rövid pihenő után a csapat Bangkokba vette az irányt, ahol újabb megmérettetés, az U19-es vb várt lányainkra. A magyar válogatottban Boros Berta, Budácsik Dorottya, Dombai Réka és Varga Alíz személyében négy Vasas Akadémia játékos is helyet kapott. Budácsik Dorkával tekintünk vissza az eseményekre.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, egy rendkívül hosszú nyarat zártunk, és eközben kimondottan jó csapattá értünk. Ugyan a végére elfáradtunk, és ezáltal egyre több hiba csúszott be a játékba, összességében csak a pozitívumokra gondolok vissza és büszke vagyok arra, hogy újra érem kerülhetett a nyakamba. Az első megmérettetésünk Szarajevóban, az U18-as Európa Bajnokság volt, ahol a második helyen zártunk. Nagyon jól játszott a csapat a tornán, összetartottunk, és együtt harcoltunk a pályán. Talán a csapat összes tagjának nevében mondhatom, hogy köszönjük a szurkolótábor buzdítását. Úgy gondolom, hogy egy sportoló számára az egyik legjobb érzés, amikor a szerettei előtt felállhat a dobogóra.”

Forrás: fiba.basketball
Forrás: fiba.basketball

„Az Eb után Thaiföldre utaztunk a világbajnokságra. Különleges volt, egészen más kultúra, brutális szagok és meleg fogadott minket. Csak pár napunk volt átállni, nem volt közte szünet, fejben és testben is elfáradtunk a végére. Míg az Eb-n nagyjából hasonló játékstílusok vannak, a vb-n elképesztően nagy a szórás. Teljesen mást játszik egy dél-koreai, meg egy ausztrál csapat. Fiatalabb csapatként érkeztünk, és úgy gondolom, jó fokmérő volt számunkra és egyben kicsit figyelmeztető is, hogy mikben kell még fejlődni. Fáradtan, de egy éremmel a nyakunkban tértünk haza, és ölelhettük meg a tapsviharral fogadó családtagjainkat” – mondta a Vasas Akadémia játékosa, Budácsik Dorottya.

Forrás: fiba.basketball
Forrás: fiba.basketball